Seleccionar página

Fotos Festes Quatretonda 2010

Fotos Festes Quatretonda 2010
The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by quatretondadigital (see all)

5 Comentarios

 1. algu

  pues jo crec que els festers ho van fer lo millor posible dins de lo que els deixá l’ajuntament!
  que son…
  les festes molt boniques, la presentacio preciosa… i la carrosa de les festeres tambe!
  ho han fet tot molt original!

 2. SALVA

  No puc evitar-ho, estic a una distància estel•lar de Quatretonda i quan arriben els primers dies de setembre faig, any rere any, un «viatge astral» —tant de bo poguera ser així— i em trasllade en ànima, que no en cos, al meu poble.
  Mentre escric i contemple una i altra vegada les fotografies sent que els meus ulls s’omplin d’un líquid aquós —seran llàgrimes?— i em conforme llegint tots els dies esta pàgina per tindre notícies del lloc que vaig abandonar.
  Per l’amor de Déu, no perdeu els costums dels vostres majors, heu demostrat «de sobra» que sabeu conservar-los; i estes, encara sent religioses, que supose que agraden menys —és per snobisme?—, no deixen de ser les nostres, les vostres, les de tots nosaltres.
  Festers: que els vostres fills i els fills dels vostres fills continuen gaudint-ne, feu-me eixe «favor». Són nostre patrimoni i teniu l’obligació de fer-ho, recontra!
  Gràcies rbenavent i gràcies QD.

 3. Benavent

  En defensa de lo nostre, del nostre himne

  Compartisc allò que s’ha dit de la Presentació, tot i que amb algun matís que després diré i faig extensible la meua felicitació als responsables-participants de dit acte. Iniciar l’acte a una hora més adequada és un bon punt de partida, així que només algun comentari al fil del que vaig vore com agrair la sensibilitat de l’autor líric d’utilitzar una denominació tan centenaria i nostrada com és la del “tossal de Migdia” en compte de “Benicadell”, que no és incorrecta, no. A Batiste, que es va adonar que el volum de la música se’n passava unes quantes estacions, si al rebot resultava “més que estrident, o estrepitosa vàreu dir”, no vull ni imaginar com seria a la punta. Una gran feinada la seua, que a més d’organitzar, aixopluga a sa casa la jovenalla festera, això és de senyors.

  Crec que no és massa correcte per part del públic, i és un costum molt estés a qualsevol acte i funció, abandonar el lloc abans que s’acabe, o en este cas que baixen els festers, tal volta la traca i la melodia final ajuden, com quan eixíem del cine d’estiu al compàs d’una coneguda banda sonora.

  Caldria –i és un comentari que m’ha arribat- combinar la col.locació de festers i presentadors, per tal que aquests que fan una gran llavor i s’han convertit en imprescindibles amb una actuació natural i gens forçada la d’anit, i dic combinar-la perquè no es tapen, ja que alguns dels joves protagonistes, si no tenen una posició elevada, com era el cas, queden, físicament i virtualment, darrere dels presentadors i ja sabem que fester s’és una vegada en la vida.

  I si he d’anar al camp de batalla, a tota ultrança, els haig de dir que em vaig qudar esperant que tocara “el nostre himne” , ja que havia tocat en edicions anteriors perquè no en esta també, i alerta, que no dic “en compte de”, sinó “a més de”, és a dir que després de l’himne de la “Comunitat”, si escau posar-lo, “Lo Nostre”, no estem en un acte estrictament local, municipal, aleshores doncs, si el tens, el poses, no crec que s’excloguen. I si ha d’haver només un únic himne, és clar, és el nostre poble, les nostres festes, els nostres festers… no desmereix, ni és cap atac, ni es tracta de menystenir l’himne del País Valencià, que és l’oficial, almenys en el meu plantejament, que d’un altre ja no em faig responsable.

  Em diran que la música de “la dansà” no és un himne, ja ho sé, bé, tampoc no ho entenc massa, crec que per ahí n’hi d’himnes més coneguts que tampoc ho són estrictament, però hi funcionen com a himnes, perquè identifiquen, i això és el que fa la música del nostre ball, identificar-nos, o no ens emocionem si en alguna, i molt escassa ocassió, l’hem sentida fora del poble estant? Altra cosa però, és que aquest o cap altre siga l’himne oficial, aprovat pel plenari, com n’hi ha d’escut municipal aprovat, no sé si bandera, tot i que es va fer un estudi, enacara que açò no li lleva ni un punt ni una coma al valor simbolic, sentimental i identificador que té aquesta peça.

  I em pose dret si toca, com anit, pel motiu que siga, fins i tot per allò de “valencians en peu alcem-se” pels nostres drets a ser un poble diferenciat, no assimilat, perquè aquest, com diria el poeta del l’Horta, és el meu País. I no em pose dret, si no vull, és clar, perquè cal diferenciar els actes i les ocasions, com quan en un espectacle de “variedades” d’un ja més que passat nou de setembre, dia del Crist, un cantant, no sé si Francisco o el germà, tant s’hi val, conclou la seua actuació amb l’himne, vaja, que si al nostre alcalde li passa pel cap introduir els seus bans amb la música de l’himne de la Comunitat ja estem tots els plens de migdia amb el “me pongo de pie, me vuelvo a sentar…” Que com diuen, mai hem de traure els peus de la galleda o, els acabe de traure?

  benavent

 4. Gent de 4tonda

  la presentacio de 4t molt xula…
  magradat super…
  la festera major molt encertada en les paraules qe va dir…
  magradaria tornar a veurer ixa presentacio…

 5. MIGUEL

  ENGUANY LA PRESENTACIÓ . DE LES MITLLORS EN ANYS . DE BEN FETA SENSE FERSE PESADA.
  LA FESTERA MATGOR MOLT ENCERTADA EN LES SEUES PARAULES .
  EN EL SEU SABER ESTAR EN EL SEU LLOC.
  I SAN FET LES QUATRE PROSSESONS . LES QUE CORRESPONEN. AMB MES GENT QUE ALTRES ANYS.
  QUE JA FEIA ANYS QUE NO MES NE FEIEN TRES.
  CARROSES MOLT BE.
  EL ALTRE MINVA PROU.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics