Seleccionar página

El Castell-Palau de LLutxent

El Castell-Palau de LLutxent

                    Tenim el gust de presentar-vos un conjunt de més de 50 fotografies corresponents al Castell-Palau de LLutxent. I ho fem perquè  moltes vegades recorreguem la  «seca i la meca» per veure meravelles i no ens adonem del que tenim a casa. No sé quanta gent del nostre poble coneixerà aquest noble monument, però jo he de confessar-vos que no el coneixia i he quedat bocabadat al contemplar per dins aquest Castell-Palau. Vos assegure que paga la pena, encara que es troba enmig d´un  procés de restauració. El que he vist, m´ha agradat i molt. I envege als veïns de LLutxent  perquè  tenen monuments dels quals poden ennorgullir-se per molt motius. En primer lloc perquè han sabut, han pogut i han lluitat per rescatar com a bé públic – de tots- alguns emblemàtics edificis del seu poble, els quals, estant en mans privades, han tingut la gràcia i l´habilitat en fer-los públics. En segon lloc, han sigut uns mestres en tocar les tecles neccessàries i oportunes per a la seua reconstrucció, conservació i utilització posterior. En aquestos mateixos instants en què estic escrivint estes lletres, està desenvolunpant-se en aquell Castell-Palau un recital de poesia. I això que encara no és acabat, però té la suficient noblesa i condicions com per a anar fent per la cultura, pel patrimoni i pel poble. En tercer lloc perquè han possibilitat que generacions futures puguen contemplar, investigar, parlar i sentir eixes emocions provocades per aquells testics fidedignes de la històra. Vull dir, que almenys no es podran lamentar de la pèrdua irreparable d´aquestos bens patrimonials tan valuosos i importants.

                   M´ agrada la forma com mostren el Castell-Palau als escolars. A mena de conte, de teatre…en una paraula, de motivació. Quan hem arribat al castell, les portes les hem trobades tancades, i al trucar a la porta, ens ha obert la donzella de Maria Vidaura, que era l’ama del castell-palau en temps de Jaume I, la donzella ha anat a buscar-la per tot el Palau i quan l’ha trobada, la Senyora Maria Vidaura ens ha rebut a sa casa, explicant-nos tota la història i la rehabilitació que s’està fent en aquest lloc. Crec que hem de mirar-nos a l´espill de LLutxent de lliurar de la mort segura el poquet que puga quedar de patrimoni al nostre poble,  el qual, com és molt més reduit, caldria a tot i a totes salvar-lo. Que estem al segle XXI i hem de despertar de somnis i xafar terra !

pepe romero-nieva 

The following two tabs change content below.
quatretondadigital

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital

Latest posts by quatretondadigital (see all)

1 comentario

 1. Amparo Blas

  Un bon reportatge i un dels millors llocs per visitar a Llutxent. I com no, una gran imatge i paper de Maria Vidaura. Amunt Miriam!!! felicitacions.
  No se si heu sentit aquesta setmana pel ban del poble que el proper divendres dia 13 de maig, en motiu de la celebració de la XXIII trobada d’Escoles d’Adults que es realitzarà el dia 11 de juny, es farà una visita guiada-cultural a Llutxent.
  Ho dic perquè visitarem el Castell-Palau, l’Ermita de la Mare de Déu de la Consolació, el Castell del Xiu, el Convent del Corpus Christi i l’Esglèsia del Corpus Christi. Acabant així amb un dinar en la sala capitular del Convent del Corpus Christi.
  El termini d’inscripció era fins ahir divendres dia 6 de maig, però us informe que si algú esta interessat en venir-se amb l’Escola d’Adults de Quatretonda, té encara l’oportunitat d’inscriure’s fins el dilluns 9 a la Biblioteca del nostre poble.

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

Google Analytics