Seleccionar página

LLuna

LLuna

                             Era Lluna. Un embolic de pèl de tres pams de llargària i un pam si fa no fa d´altura. Anava sempre a la seua, lliure, encara que no s´apartava del camí de l´obediència, només quan li convenia. Era la nostra bufona com  les que omplin els grans quadres del Segle d´Or espanyol , i la veritat que bona companyia que ens feia aquelles nits d´estiu, quan a la fresca, renovàvem vells costums dels pobles omplint-les d´històries i converses les quals s´esvaïen amb el silenci de la foscor…i sota les estrelles es negava una i altra vegada a ser muntada per aquell gos blanc que  lluitava per aconseguir el seu objectiu lasciu i placenter. Està clar que ella havia de decidir el moment, l´ocasió i l´hora,  com ha de ser.

                                 Era el joc i l´entreteniment del veïnat que es deixava voler pel seu silenci, per la seua presència. Lluna era de tots i de ningú. I una de les coses que més li agradava era llançar-se a l´aventura pels carrers del seu poble i fer allò que de gana li venia. Molt de tant en tant, s´agarrava uns dies de vacances. Segurament  per a gaudir d´un amor passional i intens amb un gos anònim i desconegut sense importar-li les conseqüencies al tornar a casa… conseqüències sempre benaurades amb l´alegria de la tornada de la goseta pròdiga.

                     Li agradàven  els dolços com al qui més. Tal vegada per això ella també ho era, sobretot per als xiquets, als quals comprenia millor i amb els que més jocs i temps dedicava. Dels majors, passava. Això és el que jo pense. Lluna era una pekinesa, marró. Un dia ens donà un gran disgut. I ja no la tornàrem més a veure. Malgrat tot, la recordem, cada estiu, a la fresca. I quan en eixos moments mire les estrelles, en aquell carrer de Quatretonda, trobe a faltar els seus jocs i presència..

pepe romero-nieva

 

The following two tabs change content below.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by Pepe (see all)

1 comentario

  1. Lara Benavent Benavent

    Què bonic Pepe! Moltes gràcies!! M’ ha agradat moolt.

    Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics