Seleccionar página

crònica d´un recital poètic

crònica d´un recital poètic

    

    Aquesta vesprada hem assistit a un emotiu acte protagonitzat pel poble, del poble i per al poble. Es tracta d´un recital de poesia treballat i posat en escena en absoluta majoria per dones del nostre poble, alumnes totes de l´Escola d´Adults. Han sigut molt valentes al pujar a un escenari i  declamar el poema “Al meu Poble·” de l´Estanislau Alberola. L´acte ha estat musicat en directe per dos grans solistes , Frederic  i Miguel, els quals han impregnat l´acte amb més sentiment encara…i és,  que música i poesia fan tan bona lliga que amdues són necessàries, complementàries i companyes molt ben avingudes : eternes. La senyora Maruja ( la de la drogueria ), ens ha regalat i delitat amb la declamació de “Les sabates noves”, també de l´Estanislau Alberola.

                    El recital ha sigut transmés en directe pel nostre canal de QD-TV, gràcies al bon fer i a la professionalitat del seu responsable Fabian Vidal Bataller, al qual mai agrairem suficient la il·lusió, el treball, el temps, la dedicació i l´empenta que està posant en aquest projecte tant recent i novedós.

                   Amb molt de grat, hem vist entre el públic al senyor alcalde i a alguns membres de la corporació municipal, els quals, amb la seua presència venen a recolzar aquests actes culturals tan necessaris i vàlids. També bones converses hem tingut amb Maria  Benavent, ( la qual no es perd cap acte com aquests), músics i públic.  Esperem que es puguen repetir i si cap,  amb més freqüència. Felicitar de debò a tots  aquells que han fet possible i realitat aquest homenatge a la poesia, a l ´Estanislau Alberola, a la cultura, al poble i al sentiment. Començant per Amparo Blas , passant pels solistes musicals al·ludits , alumnes i acabant pel públic, el qual ha sabut correspondre amb aplaudiments i bona crítica, segons hem escoltat al “vi d´honor” que ens han oferit a la cloenda.

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

 1. Rosa Mahiques Margarit

  Des d’ací, des de ma casa, vull donar un fortíssim aplaudiment a totes eixes dones que han recitat el poema de “El meu poble”, no tots ens atreviriem a fer-ho, i més sabent que s’estava retransmitint en directe. Enhorabona a totes elles, però no em puc oblidar de Maruja, que ha recitat improvisadament la poesia de “Les sabates noves” de memòria i ho ha fet molt bé. Enhorabona també a Amparo i als músics i a cadascuna de les persones que han fet que ho poderem veure des de casa; des de Encarna a David, que els ha obert el saló i ha permés que es retransmitira.

 2. Frederic Oriola Velló

  Bon dia amics,

  La veritat jo vaig quedar ben content de l’acte… D’una banda, les nostres recitadores ho feren magníficament, amb la sang gelada i el cap ben alt, recitaren “Al meu poble”… què puc dir respecte a la mantenedora, PERFECTE!!!!!… i Maruja de la “drogueria”, crec encertar si dic, que ens deixà a tots emocionats i de pasta de moniato al recitar de memorieta “Les sabates noves”. Com sempre Fabian i QD, entregats a la comunicació.

  També molt contents per l’assistència, amb més de mig saló d’actes ple en una vesprada de dissabte, on a més se celebrava un enllaç matrimonial, era l’hora de missa i jugava el Barça (FORÇA!!!!!)

  I finalment respecte als músics, ai mare!!! Segons uns sonavem massa, mentre altra gent afirmà que la combinació poetico-musical els agradà força… Jo sols dic que si a meitat de l’actuació hagués entrat al saló el Sr Ludwig van Beethoven, de ben segur ens hagués acaçat a tots dos a corretjades per tot el poble!!!!!

  PS: Per si algú té interès o curiositat, interpretàrem les següents peces: primera “Diàleg 5 per clarinet i trombó: Alla mozartiana” de Diego Casadei; la segona el “Duo núm. 1 per violí i fagot” de Ludwig van Beethoven; la tercera el “Allegro de la Sonata en Sol m per a dos clarinets” de Benedetto Marcello. I la darrera fou un xicotet divertiment titulat “Versos quartondins” bastit ex profés per aquest recital per Miguel Miñana Benavent

 3. SALVA (Salvador Alberola Benavent)

  Tothom és mereix l’aplaudiment ben gran que des d’ací us envie, no sé si podreu oir-ho perquè és virtual. Totes ho heu recitat meravellosament.
  Les sabates noves de Maruja —amb sentiment…, i de memòria!—, a mi m’arriba’t allà dins.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics