Seleccionar página

D´una planta que diuen volen plantar, ací al costat.

D´una planta que diuen volen plantar, ací al costat.

D’una planta que diuen volen plantar, ací al costat.
 
No se si n’esteu sabedors dels remors o si de cas vos han arribat les olors d’una planta de biogas o de biomassa que diuen volen instal.lar al terme de Llutxent a la partida dita del “Puntarró”, que els nostres veïns també en tenen de pontarrons, planta que fabricarà energia a partir de purins i femtes d’animals. I pel que sembla  la cosa va de bo i és del tot certa, allò que no sé és a quina fase o nivell de realització s’hi troba, perquè després de la macrourbanització de l’alteró de Nules, del macropolígon industrial o del camp d’aviació… ja no saps quan la cosa no passa d’una simple bufa.
 
Del tema sembla que ja se n’havia parlat, almenys a ca nostra, doncs un ban convocava fa temps els grangers d’ací a una reunió a celebrar a la vila veïna per a parlar-ne del tema, a més a més algunes ratlles s’han adobat relacionades amb el d’allò d’aquesta planta, o projecte paregut, i la Unió de Ramaders, però ja no en sé més,  que pel que em diuen sembla que és Hidroelèctrica, compradora de l’energia produïda, qui imposa el lloc i siti, aquell on puga fer o tinga millor o més fàcil connexió a la xarxa.
 
D’entrada hem de pensar que tot allò de les energies renovables, ecològiques  -bescanviar fems per energia- tot allò de les bio sona bé, sona bé i s’haurà de defensar, però com el que no sap és com el que no veu, em pregunte quina separació ha de tindre una planta d’aquestes dels nuclis de població, quins efectes destil.len, com s’hi transporten els purins i fems, per on passaran els camions, en quines condicions… no sé, almenys que no ens eixamoren.
 
benaventbenavent

The following two tabs change content below.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by Benavent (see all)

1 comentario

 1. Frederic Oriola Velló

  Saludes amik Benavent,

  Doncs si ens els darrers temps al veí Llutxent s’han dit moltes coses, s’havia promés lligar els gossos amb botifarres i desprès la realitat ha estat la que ha estat… això si cada dos per tres algun Conseller i Director General de qulecom ha visitat la localitat, anà el Molt Honorable Francisco Camps, els dedicaren portades i pàgines en la premsa provincial i han engreixat el deute municipal…

  Recorde cert programa electoral de les passades eleccions, no les del 2011 sinó les de 2007, a tot color presentaven la nova carretera i el Megapolígon industrial que a hores d’ara està un pèl mès avançat que el nostre, ja que ells tenen una magnífica placa que possa «Ací el teu polígon», placa que quan es rovella la canvien i de nou va algun Conseller i li dediquen pàgines de premsa i minuts de Canal 9… I també l’urbanització, la qual es malparlava que havia gent amb interessos especulatius al darrere…

  Respecte a l’aeroport, recorde ara fa poc més d’un any a la feian vingué un usuari i estiguerem xarrant plàcidament, ell és una persona que es dedica a fer inversions, i al saber que era de la Vall d’Albaida estigue comentant-me sobre la possibilitat d’un aeroport, jo vaig pensar que aquesta persona divagava, però al cap d’uns dies hem vaig quedar de pasta de moniato puix allò mateix que m’explicava eixia publicat al Levante-EMV.

  I finalment respecte a la planta de Biomassa ja fa temps que es parla, que es diu, però sembla que encara tot està en l’aire, ja que sembla no sols s’ha apuntat Llutxent, també sembla que s’ha tantejat Albaida…

  Apa, Salut per a tots

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics