Seleccionar página

Ràdio Quatretonda. Antena Q

Ràdio Quatretonda. Antena Q

RÀDIO QUATRETONDA. ANTENA Q

A Bruno, a qui no oblidem

Un més escassament haurà passat des que visquérem un fet tan singular com és el de l’aparició de “QDtv digital” que ens ha permés vore, en viu i en directe, algun esdeveniment local. Certement crec que no ha tingut la repercussió que el fet mereixia, però això tampoc ens lleva el son.

I allò cert és que avui tenim al nostre abast un mitjà de comunicació modern, potent i tecnològicament avançat que com un “tres en u” combina les característiques fonamentals dels sistemes tradicionals de comunicació: imatge, so i text, tot i això no m’agradaria que oblidàrem que abans ja s’experimentaren altres vivències, es posaren en marxa altres projectes, i que altres persones calcigaren terrenys que potser nosaltres consideràvem verges, empreses tan singulars com ara el de “Ràdio Quatretonda. Antena Q”, una emissora, RQ, que va emetre pel dial 103.0 de la FM, subtitulada “la Ràdio lliure de la Vall d’Albaida” la programació de la qual, i segons la informació comercial que vaig poder arreplegar, constava de música i d’informació local i comarcal, destacant, això també, que de misses cap, tota una declaració d’intencions.

No en sé massa d’aquesta emissora, la veritat, però tampoc me n’he oblidat d’ella per bé que alguns moments vaig passar al costat d’aquells pioners de la ràdio quartondina que s’ubicà al carrer de sant Josep, concretament al primer pis de la caseta del Vicari, allí Bruno, excel.lent xicot de qui la major part de professors de la vella Professional de Xàtiva conserven un grat record, Bruno dic, de qui fa tant de temps que no sé res, doncs ell i alguns companys més posaren en marxa aquell somni, els mitjans de què disposaven eren escassos però moltes les il.lusions, no recorde altres noms tret d’un Pedro, que era un dels locutors, que n’hi havia més d’un. Corrien els anys vuitanta, anys de democràcia, de setmanes culturals, de canvis…

No sé quan ni com va acabar aquell projecte, això sí, i per tal d’haver-ne memòria, encara vaig gravar uns minuts d’una de les seues emissions nocturnes, un programa musical conduït precisament per Pedro, són uns breus fragments que no sé com sonaran perquè jo ho vaig gravar com bonament vaig poder i saber, amb un micro pegat a l’altaveu d’una ràdio sintonitzada a l’estacio 103.0 Ràdio Quatretonda, RQ. Tant de bo si algú d’ells és per ací ens poguera donar un poc més de llum.

Aquestes xicotetes mostres radiofòniques i el cartell de dita emissora faig arribar al director de QD, considereu-ho un document sonor de la història de la ràdio quartondina, destacada, per menuda que siga.

Quatretonda en l’ona, em pregunte encara quina ràdio hagueren pogut fer aquells jovencells de comptar amb els mitjans i possibilitats que ofereix la xarxa electrònica actual.

benavent

The following two tabs change content below.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by Benavent (see all)

4 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Havia oblidat per complet que aquest mitjà de comunicació va existir al nostre poble, i gràcies a rbenavent m’han vingut a la memòria records ‘aquells anys. No ho recorde molt bé, però crec que el nostre amic Arcadi, ens podria donar compte d’aquella ràdio i del cartell propagandistic fet per les millors impremptes de l’època.

 2. Enrique Barranquero

  jo era xicotet i també m´en recorde d´aquesta radio, feien mols programes, però a lo millor la llibertat d´aquella epoca no es la mateixa que hi ha ara jo també vaig estar a la radio quatretonda i tambe conec a Bruno de fet vaig heretar el seu baix a la musica i si crec que arcadi també ens podria contar coses d´ella, va ser una llastima que desapareguera, ara a Benigani també en tenim una.

 3. Maria Sentandreu

  No sabia que a Quatretonda haguera hagut una ràdio. La història del nostre poble no deixa d’oferir sorpreses i curiositats. A veure si algú ens pot donar més detalls. M’interessa saber més coses d’aquesta emissora dels anys 80 que tingué veu pròpia
  . .

 4. Bruno Santandreu

  Hola a tots, salutacions. He tingut una gran emocio al veure l’article. Vos promec que vos donare informacio adicional.
  gracies per tan bonic record
  Bruno

  hola, ya ha llovido desde entonces, Arcadi, Rosa Badenes, Javi, y un servidor Bruno montamos el tinglao, como una aventura de jovenes. Fue un sueño imposible y fuimos los primeros de la vall de albaida, tengo material sonoro de la epoca que os prometo subir a youtube cuando vaya al poble. Un saludo a todos.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics