Seleccionar página

ser o no ser…

ser o no ser…

 

Em quede a quadros…hui mateix e llegit la prensa com tots els dies ( Levante ),i m’ha sorprés bo no tant,tot siga dit però com dia,m’ha sorprés el titular quan diu que “ la generalitat demana ajuda urgent al govern central perquè li envie diners prompte o tindrà que agafar medides dràstiques per a la comunitat valenciana”, i jo em pregunte,uy si fa dos anys erem l’enveja de tota Espanya!!! Ojo dit pels politics que hi havien i encara hi han, ( Camps,Barberà,etc…) que a passat? Clar s’han gastat el què hi había i el què no hi ha i ara doncs tocat els…

Però no acaba ahí,on verdaderament m’he quedat bocabadat a estat quan dins del periòdic he llegit un article sobre una enquesta què per lo vist han fet i diu que la majoria dels valencians veuen la crisi econòmica més malament a la resta d’Esdpanya que ací a la nostra comunitat, mare meua!!! Però si s’ha publicat per escrit que som els més endeutats de tota Espanya!!! La veritat em dona ganes de plorar.

Senyors i senyores tenim el que tenim ens han enganyat com han volgut perquè com vegeu la societat està com el titular,(ni és ni serà), cal obrir be els “pampols” que encara em vist poc. Ja només ens falta que siga quan antes millor el sr Rajoy presidente i ahí acabarem de convencer-nos O NO!!. De prompte ja volen controlar fins i tot a TVE,quasi res diu el diari.

L’ajuntament de València deu una fotracada de milions d’euros tinc entés que també és el més endeutat com a ajuntament però no vull asegurar-ho,però sinó és el primer segur que tenen medalla al “ pódium “.

No oblidem que els diners què gestiona el govern valencià deurien ser per als valencians ara que vist el que em vist,igual Quatretonda pertany a Rússia qui sap?

Vicent Benavent

 

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.

14 Comentarios

 1. David Mahiques Alberola

  Bon dia Vicent:

  La veritat es que saps triar les noticies i sobre tot no tens por de traure-les. I això esta molt be. Les persones en por són persones que han renunciat a lo que es feia persones dignes com deia Manuel Azaña: a ser lliures.
  Hem passat en un tres i no res de ser els millors a estar a punt del desastre. I tot pels mateixos politics, que com ja es normal en els del PP ni accepten cap responsabilitat, ni donen cap explicació i sempre la culpa de l’altre.
  Però com tu dius, lo realment sorprenent es que veuen la cosa pitjor fora que dins del nostre territori. Esta pitjor a Espanya que a la Comunitat Valenciana. Això com es possible? De dos maneres:
  Una. Tu mateixa ho apuntes controlant la televisió i la majoria de les televisions privades i dels diaris.
  Dos. Tens que tindre un missatge senzillet, molt simple que el personal no necessite pensar molt. Si es més o menys de veres això no importa massa. Lo important és que a una majoria li cale això en el cervell. A partir d’ahi tot és possible.
  L’exemple més acabat: Quan les coses van bé, exagerar-ho i dir que eres el millor. I quan les coses van mal la cumpla de l’altre. I això dir-ho una i altra vegada. El nazis alemanys deien que una mentira a base de repetir-la moltes vegades es convertia en una veritat.
  Tot açò sempre ha passat, però en la moderna societat dels grans mitjans de comunicació qui ho va aplicar a gran escala eren el nazis en Alemanya(1933-1945), el feixistes en Itàlia (1922-1945) i els comunistes en l’URSS de la ma d’Stalin (1917-1990). Altre els van imitar, com el “tio Paco”, vull dir, Francisco Franco.
  Tot açò, els publicistes de tots els partits ho saben i ho apliquen, però el que porta la palma és el PP. I aplicar-ho al cent per cent, implica tindre molt de fetge i cara dura, i sobre tot, tindre capacitat per culpar a l’altre de tots els mals i si es precís insultar-lo i no baixar del burro. I el PP en això sempre acaba triant als millor politics.
  Però, de les dos premisses que deia abans. La que més em preocupa és la primera: El controlar la televisió i tot sistema de comunicació. Perquè això ens aparta de la democràcia i ens acosta a les dictadures.
  L’altre dia vaig sentir dir a Mariano Rajoy que “defendia un televisión libre e inde pendiente, con profesionales responsable, libre de las injerencias del gobierno”.
  I uno es queda a quadros. Si les dos televisions més manipulades pel govern i sense cap vergonya són la televisió Valenciana i la madrilenya. On el PP porta mes de quinze anys governant. Lo que dic, el polític ha de tindre la cara dura i no tindre por de dir mentides, per desgracia funciona.
  Xe Mariano vine a Valencia i voras tu.
  M’he allargat massa. Tornaré a parlar sobre l’altre tema que hi ha implícit en la noticia: els diners, com es gasten i com financem les autonomies?.
  Adeu i bon diumenge a tots.

  David Mahiques

 2. Vicent Benavent Mahiques

  Segons un estudi recent de la comunitat cientifica internacional,s’ha pogut constatar que el politic es la especie mes pareguda al’esser humá.comparteix amb ell el 100% de la seua carrega genètica.Per a poderlos diferenciar de la resta de persones sha deprestar atenció a l
  es seues normes de conducta i pensamens.Aquestes son algunes de elles:
  1 La cuadratura del cercle es posible.Si gobernem nosaltres.
  2Laculpa de tots els problemes de la societat actual,la te l’oposicio’,si gobernem nosaltres.
  Si nosaltres som lóposicio’,entonces es del govern.
  3 Si una dona d’un partit politic diu una tonteria,i un home del partit contrari te la valentia de dir que elque ha dit es una tonteria,s’el acusara de mascliste.Es demanará la seua dimisió.
  4Que el estat del benestar no es sostenible,que eu diga l’altre.Quan eu diga,nosaltres direm que volen carregarse’l
  5 Si un politic diu respecte a la inmigracio’,algo de sentit comu sera acusat de raciste.Es demanará la dimissió.
  ´6 No es diran veritats incómodes
  El estudi encara no s’ha finalitzat.Esperarem noves conclusions.

  • Vicent Benavent

   Hola vicent,no sé en realitat on vols arribar amb aquest estudi,encar què tot siga dit estic prou d’acord en tot allò que exposes, però deixeam que el pregunte una cosa i si vols contestar-la doncs molt be i sinó doncs també,ja que estàs en el teu dret, ahí va.
   Creus que tots els polítics o millor dit tots els partits polítics s’agarren a les mateixes normes que tu abans has dit? Dic al peu de lletra clar!!
   Per posar un exemple, quan estava de ministre un tal «Bermejo» del PSOE,el van trobar caçant en el aquell entonces jutje » Baltasar Garzón» i ja sabem que li va costar el lloc de ministre,ara be als pocs dies justament es va fer el juí del » Yak 42 » i què aleshores estava de ministre de defensa el senyor Trillo del PP,dit per ell,no va acudir al judici perquè ja no era ministre i per tant la » botifarra» per a un altre i avant. En possaré un altre, la senyora Rita Barberà estos dies a dit que no vol tornar cap dels diners que li va afiançar des del govern central al igual que a altres ajuntaments amb deutes,i ara diu que no els torna perquè damunt son ells qui els deurien de donar-los-li’n més encara si cap, i jo em pregunte,si a Madrit governara el PP també li’ls demanaria abans estava el Aznar i no van ser capaços de demanar res i ara…

 3. Vicent Benavent Mahiques

  7 Es votará, tant a nivell local autonómic o nacional en contra de qualsevol poposta o iniciativa del adversari politic, amb léscepció,naturalment,de les propostes de millorar les retribucions o privilégis de les seues senyories.
  8Si despres de fer el humanament possible per no dir una veritat incómoda,no hi ha més remei que dir-la,es dirá que ha segut fruit de la gestió de l´anterior equip de govern.
  ….i léstudi continúa.

 4. Vicent Benavent Mahiques

  Crec que com en tot en la vida, sempre es poden trobar escepcions.A mi no m’agrada parlar de casos concrets,per no involucrarme en politica,pero pense que el comportament de la majoria de politcs estaría dis de aquest patró.No es el meu ánim molestar a ningú ,pero la politica s’ha convertit en algo paregut a una gabia de grills.

  • Vicent Benavent

   Vicent,estic totalment d’acord,una gàbia de grills on uns canten més que altres,vull dir amb més potència i es sent des de mes lluny. En qualsevól espècie sempre ha estat el mascle dominant o femella dominant, ( dogma de fe ).

  • David Mahiques

   Al amic Vicent Benavent Mahiques:

   No has continuat amb el teu estudi.
   Hi ha una cosa que em preocupa sobre manera, i és això de posar a tots en el mateix sac. I evidentment a tots els politics. Això de que tots són iguals o quasi tots, és el primer pas, generalment, per a desprès votar al PP.
   Mira, entre 1919 i 1945 van aparèixer i estendre’s els fatxes i als nazis, ells deien que la democràcia era basura, que hi havia massa partits i en un partit hi havia prou, ell d’ells evidentment, i hi havia que acabar amb tots els altres partits i amb la democràcia. Hui en dia, s’ha tornat a reeditar la mateixa consoneta però de manera mes suau, evidentment, ningú s’atreveix a dir que té que desaparèixer la democràcia. Però, la resta del discurs és molt semblant i molt fàcil de fer-lo calar en la gent. La finalitat, la gent acaba votant als partits de dretes. Franco per a justificar la seua dictadura deia que la política era molt roina, aixina que ell faria la política pel poble. Esta poc espavilat. Però amb això i acollonat al personal mes o menys li funcionava.
   Este discurs que tu fas és típic de la gent que ha votat a un partit de dretes, i no te resposta per al que esta fent o no li agrada el que està fent i no vol criticar-lo. Intenta crear un ambient enrrarit per disculpar al partit al qual li ha donat la confiança en eixe moment.
   Les coses i els temes s’han de discutir i veure’ls cadascun i no tots en un mateix pilot.
   De tota manera el que a mi mes mal en saps que el partit que més casos de corrupció i desgavell de govern acumula és el PP i esta conseguint embrutar a tots per salvar-se ell.
   La corrupció històricament és més freqüent del que pareix i pot ser que actualment és quan ho és menys. I també quan més es coneix pel públic.
   Però el mal no és la corrupció, el mal és quan un partit tapa als corruptes i no és el mateix partit capaç de posar-los on toca, sinó després de moltes pressions socials. I en això el PP està com diu l’altre Vicent Benavent, en el pòdium i, pot ser, tinga el tres llocs.
   El que hi haja corruptes en un partit no deslegitima al partit, el que el deslegitima és no actuar i permetre que continuen.
   La gent pot votar als corruptes com en altres èpoques va votar als fatxes i als nazis, però també arribarà un moment que ho lamentarà amargament, com va passar amb els fatxes i el nazis.

   Bona vespra a tots.

   David Mahiques

 5. SALVA

  La política és obra d’homes, per tant és imperfecta. Amb tot, aquells que actuen com si fora una religió amb dogmes inalterables són els que la desprestigien.
  Portem segles i segles fent culpable al diable de nostres faltes i és difícil fer eradicar eixe sentiment de disculpa que representa tirar-li la culpa al maligne d’allò que fem malament. És part de nostra cultura ho vulguem o no admetre i, llògicament, de dimonis i gent que representa eixe paper en nostra societat en trobem sovint a cabassades sense necessitat d’anar a buscar-los.

  Supose que arribarà el dia que el dogmatisme deixarà pas a la reflexió serena i una idea podrà ser discutida, estudiada i si cal adoptada sense responsables exògens als que ens aferrem per deixar-nos la consciència tranqui-la. L’altre que tenim enfront potser que de tant en tant també tinga alguna mica de raó amb el que diu, redell!

  Si hi arribàrem a evolucionar podríem dir-ne que els habitants d’aquesta terra som ja majors d’edat. Mentrestant alguns servidors públics i un bon fum dels seus simpatitzants poden ficar-se al saló principal de sa casa una còpia de la pintura de Goya que anomenà «Riña a garrotazos».

  • Vicent Benavent

   Ja ho diu la dita » No hi ha cap hòme perfecte » per tant em d’assumir què som capaços d’ equivocar-nos-en.
   Podrem equivocar-nos, podem canviar de camisa,podem entendre als altres,podem discutir d’opinions diferenciades,podem no estar d’acord en moltes coses,podem i podem i podem… o siga l’èsser humà pot en tot,però si ja es perd la » responsabilitat » doncs apaga i anem-nos.
   Ni dogmes ni osti…, la realitat i la personalitat, sinó podem en això,què ens queda?

 6. SALVA

  A més a més, si des dels presocràtics l’home no s’haguera qüestionat i desdeïficat els fenòmens de la naturalesa encara estaríem ficant un deu darrere de cada cosa que no podem explicar-nos.
  I més. Com a mostra tenim un botó: acaben de dir-nos que els neutrins corren més que la llum. No era inalterable la teoria d’Einstein?
  Només eren «Permanentes e inalterables los Principios del Movimiento Nacional» i mira on han anat a parar!

  Als valencians ens queda «l’honor» d’haver sigut els que «mataren» a l’últim condemnat per la Santa Inquisició: Cayetano Ripoll, 31 juliol de 1826, executat a plaça del Mercat a València per ser un pobre mestre d’escola profundament creient però que no anava a missa.
  Tampoc fa molt de temps, no?
  Quants deixebles de Tomàs de Torquemada van encara a hores d’ara pul•lulant per aquesta beneïda societat nostra.

  Com deis el Rei En Jaume I: «Vergonya cavallers, vergonya!».

 7. Joan Benavent i Gomar

  Si creus no raons, segueix creient. Si raones no creguis, segueix raonant.
  El pobre Einstein era creient…..

 8. Vicent Benavent

  Com deia » Descartes » pense…per tant existisc.
  Diu el refrany ( de mes alts han caigut ).

 9. David Mahiques

  Bona vesprà a tots:
  Continue amb el que deia el dia 25 de setembre. Les autonomies es financen amb uns recursos propis i amb recursos d’altres administracions (l’estat) i la Unió Europea també pot finançar de terminades actuacions. La qüestió està sempre en adequar-se a estos recursos. Si gastes més diners dels que tens, això de forma continuada pot portar al desastre. La solució està clara, incrementes els ingressos o redueixes els gastos. ¿Què passa? Tant una cosa com altra es impopular. Però hi ha que ser valent i dir-ho. Si deixes al poble sense llums d’adorno per festes, o lleves el corre-foc de la setmana cultural et criticaran, i segurament els mateixos que et criticaran per gastar-te massa diners. A vegades als politics és la mateixa gent, la que no els deixa ser coherents.
  Però hi ha un altre aspecte més important: ¿com es gasten els diners? O per dir-ho d’altra manera, ¿hi ha endeutament i endeutaments? Es a dir, hi ha dues maneres d’endeutar-se: Una es, fent bones carreteres i vies de comunicació, construint centre de salut o centres d’ensenyament, dotant d’una oferta de formació permanent per a la població, d’una bona formació professional. Coses que fan que la població estiga millor atesa i més preparada per buscar noves alternatives econòmiques. El qual permetrà fer front millor al futur i les dificultats que es presenten. Altra és, fent grans conteniments on hi ha espectacularitat, on hi ha foc i festa, però que una vegada han passat ja no queda res, només arreplegar les cendres. Si s’abusa molt d’açò quan vinguen les dificultats la cosa serà molt amarga.
  Què ha passat en la Generalitat Valenciana en els darrers anys? S’ha abusat molt d’esta segona opció, amb això de “los grandes eventos”. S’hem endeutat, en fum i foc, festa i saraos, i al final no ha quedat res. Només que deutes i factures per pagar.
  Uns exemples que ens pillem de prop:
  • La carretera comarcal deuria ser una autovia i encara no ho es.
  • La carretera Xàtiva-Gandia encara esta com quan va entar a governar el PP en la generalitat.
  • La circumval•lació que tenia que traure la carretera per fora de Llutxent i Benicolet des de la caseta dels pardalets, porta la generalitat anunciant-ho en cinc pressupostos consecutius i encara no ho ha fet. Ara em pareix que ja no apareix res.
  • Pràcticament totes les actuacions en centres educatius són les que hi havia previstes pels darrers governs del PSOE de la Generalitat. No més les escoles d’Otos i poc més, es la única actuació programada i feta per la generaltata del PP.
  • Hi ha molt projectes educatius anunciats pel PP a bombo i platillo que diuen que van a començar i no comencen.
  • L’Hospital d’Ontinyent no cal parlar.

  I açò és el que vull dir, que hi ha endeutaments que són apostes pel futur i altres que són tirar els diners. Com diu un amic meu, per desgracia als valencians ens agrada massa el fum i el foc. I en això ens conformen.
  Adeu, em pareix que m’he estes massa.

  David Mahiques

  • Vicent Benavent

   Una llàstima,David, que com dia el periòdic l’altre dia,la majoria dels valencians no ho miren així com ho contes,tot i que saben o sabem que és així, igual s’adonen i qui sap…

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics