Seleccionar página

invitació col·lectiu cultural «el ganxo» de benigànim

invitació col·lectiu cultural «el ganxo» de benigànim

L’Editorial Afers i el Col·lectiu Cultural «El Ganxo» de Benigànim es complauen a convidar-vos a l’acte de presentació del llibre «Noves Glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana», de Vicent Flor que se celebrarà el divendres, 13 d’abril de 2012, a les 19 hores, dintre de la programació d’actes commemoratius del 25 d’abril, a la sala de presentacions de l’Espai Jove de Benigànim.
—————————————————————————————————
Hi intervindran: Rosa Ribes (membre del Col·lectiu Cultural «El Ganxo», Vicent Flor (sociòleg i autor del llibre) i Vicent Olmos (editor i historiador).
—————————————————————————————————
Per què una majoria de valencians se senten molt allunyats de Catalunya i dels catalans? Per què la societat valenciana presenta un dels índexs més alts d’espanyolisme? Com hi ha influït l’anticatalanisme? Fins a quin punt ha esdevingut hegemònic i ha condicionat els principals partits polítics? Quin paper ha tingut el «blaverisme» en la conformació de la identitat valenciana actual? Tot i que s’infravalorà durant la transició democràtica —cosa de «quatre gats», en deien—, al capdavall va condicionar el sistema polític valencià d’una manera decisiva. Aquest assaig, resultat de la tesi doctoral «L’anticatalanisme al País Valencià: identitat i reproducció social del discurs del ‘blaverisme’», ofereix didàcticament un panorama des de les cièn-cies socials per fer entendre les complexes relacions entre el País Valencià i Catalunya i entre els mateixos valencians. Així s’estudia —sense caure en explicacions simplistes— la reeixida penetració social d’aquest regionalisme anticatalanista gràcies, entre d’altres, a influents mitjans de comunicació, a una particular estructura associativa, a la instrumentalització de símbols, festes, rituals i identitats prèvies, així com també al regionalisme banal de la Generalitat Valenciana. L’autor reflexiona sobre les claus d’aquest procés i analitza els principals trets d’aquest discurs populista, conservador, regionalista, anticatalanista i espanyolista. El llibre va precedit per un pròleg del sociòleg Salvador Cardús.

The following two tabs change content below.
Pepe

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe

Latest posts by Pepe (see all)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

Google Analytics