Seleccionar página

salvem les barreres !

salvem les barreres !

 

Sóc conforme que des de diferents instàncies i mitjans s’hi done la difusió pertinent a la nova normativa sobre plantar barreres, ni que siga per imperatiu legal i perquè serà bo per a la festa si ho han disposat així.

 Però alerta, que també m’agradaria que aquestes mateixes entitats posaren el seu esforç perquè no condemnaren a la seua total i completa desaparició aquelles altres, diguem-ne clàssiques de troncs, fustes i cordes, ni que siga des del punt de vista etnològic o patrimonial, si nó pot ser ja funcional, que són molts anys d’ocupar el paisatge urbà els dies de sant Pere, a més de ser molt bones per a tots aquells que decideixen veure el bou des de la barrera, doncs la pràctica de fer “culés” no l’ha inventada el Barça.

 Potser hauria de pensar-se ja en declarar-les BIC (no sé si se’n diu així d’això), protegir-les, conservar-les, ni que siga alguna, fins i tot,  i per què no, plantar-ne alguna en qualque espai públic, també, ja que es fan concursos de bous relacionats amb fotografies i samarretes podríem fer un concurs de plantar barreres, per equips, per al dia de “l’Entrà” (qui més ràpid, qui millor), tot i que sóc conscient que un concurs d’aquesta mena haguera donat més joc de vint anys en arrere quan els joves estaven més trets en l’art de la seua construcció, no sé. Lògicament seria també el “Dia de les Barreres”, unes construccions que com en una especial contradicció no tanquen sinó que obrin.

 M’imagine també un dia en què plantaran una barrera gegant com en una espècie de “rècord” i no per a ser pujada, com un símbol més bé, com una escultura, transgressora, de resistència perquè no arribe el dia que aquests elements tradicionals només s’hi puguen veure en fotografia. I ja seria cosa curiosa el fet que aquestes defenses de troncs travessers dominadores en altres temps per sobre dels models de troncs verticals, siguen substituïdes precisament per aquestes, això sí ara metàl.liques, que els seus avantatges també tenen, a banda les qüestions legals, recordem sinó els anys que té la barrera d’un conegut bar, vull dir que a les postres aquesta normativa només siga “l’estocada” final que empentarà pel camí d’una més que pròxima i probable desaparició, d’on el “salvem-les”!

 

 benavent

The following two tabs change content below.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by Benavent (see all)

3 Comentarios

 1. Pepe

  Cal salvar-les, sense cap dubte. Ja fa tres anys que a QD publicarem açò: «http://www.quatretondadigital.es/?p=70«. Jo recolze la idea de fer com a un monument, recordatori…en homenatge a «les barreres de bous». No seria ni car, ni difícil ni impossible. Però pel que es veu, estem predicant al desert. No obstant, la idea és talment original i molt bona.Potser algun dia podrem veure, contemplar i recordar aquelles barreres almenys en algun racó del poble. La modernitat acaba amb tot . Fins i tot amb les barreres. Cada vegada més lleis i cada vegada estem més per civilitzar!
  Cada dia estic més conven¡ut que moltes lleis no fan sinò complicar la vida i fer-la més difícil als de baix.

  SALVEM LES BARRERES !

 2. Benavent

  Com deia aquell programari: «U s’alegra de coincidir amb tan alta i noble ploma.» I ja ens va bé el d’això de la normativa doncs, no va i diu que se’n prodran construir de tradicionals però barrant les portes de casa! Vaja l’antítesi de la nostra festa.

  benaventr

 3. Rosa Mahiques

  Passejant el dia de la «vespra de bous» pels carrers i observant que barreres tradicionals ja solament en queden 4 o 5, i després de la carta enviada als veïns del «recorregut» , publicada a la revista de «bous solts» sobre les mesures de seguretat que s’han de tenir en compte, i atenent a que no sóc cap enginyera qualificada, em pregunte observant les dues barreres que es veuen a la foto: No és més segura la barrera tradicional que la «moerna»? I si les mesures de seguretat atengueren solament a la qualitat dels troncs, cordes i sujecció, no seria millor?
  Algunes persones ens podrien donar fe de que les barreres «moernes» són més propenses a facilitar algun que altre ensurt.
  Caldria que els «enginyers» que estan tancats als despatxos (on per cert, la realitat és molt fàcilment desvirtuada) baixaren del «limbo» on viuen i posaren els peus a terra, la trepitjaren, observaren, escoltaren la gent…i amb totes les dades replegades es posaren a fer eixes normes que tan meravelloses que ens van a salvar la vida.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics