Seleccionar página

quatretonda en festes : carrosses 2012

quatretonda en festes : carrosses 2012


***

                              Juntament amb la «Presentació», «Les Carroses» és un dels esdeveniments més populars. La gent hi participa, hi viu. El poble  s’endinsa en el sarau i intenta oblidar maldecaps. Les colles al carrer manifesten lliurement allò que els ve en gana : uns, el seu art i el seu domini del ball i de l’originalitat;  «lluitant»  contra la «competència». Altres en canvi, seguidors de la pura tradició, ens mostren el treball laboriós dels últims mesos apegant quilos de paparets multicolors. Vesprades d’aplecs tertulians i converses al voltant de l’assumpte. Uns altres volen que la ciutadania puga llegir entre línies una certa  crítica política…sempre amb bon humor i pincellades de cert sarcasme. El cas és,  que algunes colles tenen més moral que l’alcoià, i un any darrere un altre es manifesten en el mateix sentit : en aquest cas he comptat dues o tres colles…per si de cas alguns tenen fixat el «clixé» només en una colla determinada. Hem vist també-com quasi tots els anys- grups cantant i exaltant la frivolitat, impregnat d’ alegria i desimboltura l’ambient festívol i alegre.

                         Algunes colles són un clàssic a les carrosses de Quatretonda i la nostra gent espera d’ un any per a l’altre amb quina sorpresa ens divertiran i ens faran esclatar amb un somriure o una rialla . La gràcia i la simpatia amb en que enguany ens han sorprés «Les Majorettes» no han deixat indiferents al personal, com tampoc ens han avorrit «Els mamberos Brasileiros» amb la desimboltura i professionalitat que els caracteritza a les quals ens tenen acostumats. «Il gondoleiro», també ens  ha sorprés i agradat…els «101 Dàlmates» i tantes i tantes més : «Els Romans«, «Les Vedettes», «El Cavall de Troia», «Els Beatles» i llur desenfrenada passió de fans …

                          Menció especial per a «El SEÑOR DE LOS ANILLOS», els qual han obtingut un merescudíssim PRIMER PREMI : totalment d’acord amb el jurat. «El SEÑOR DE LOS ANILLOS» s’ ha quedat enguany amb la gent. Ha agradat i molt a menuts i grans per l’ originalitat, atrezzo, música, efectes, teatralitat, plàstica, serietat. Amb cavalls i castell inclosos. ENHORABONA !

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by quatretondadigital (see all)

8 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Enhorabona a la colla de » Ela señor de los Anillos». Ha sigut una posada en escena molt digna, que ens ha transportat a dins de la mateixa pel·lícula. Molt de «realisme» amb efectes especials. I a l’últim senyor que anava amb una fletxa clavada al cos i amb unes dents que necessitaven una passadeta de «profident», cal donar-li l’enhorabona, ja que no hem pogut saber mai qui era el que s’amagava darrere de la poca disfressa.

 2. FANATICO URUK HAI (el de la fletxa al pit=D )

  Buenas a tots i totes, personalment volia agrair a tot el públic d’ahir pel seu suport , i crec que parle per tots els meus companys i companyes…por teniem que després de tota la feina al públic no li agradara o no sabera massa bé de què anavem, sols buscavem una finalitat, divertir-vos, impressionar-vos i transmitir-vos l’entusiasme nostre per eixa pel·lícula i que com molt bé ha dit Rosa transportar-vos a un món fictici i molt laboriós de l’escriptor J.J.R.Tolkien i ben plasmada en la gran pantalla per P.Jackson.
  Donar també l’enhorabona als altres concursants que tan difícil feina vam donar al jurat. Entre tots hem aconseguit posar nivell en aquest acte de les carroses de Quatretonda.
  Done l’enhorabona al cavall de Troya dels Hugos em va impressionar, a la impressionant posada en escena de les Artistes, bon acabat de Hallowen, així com les actuacions de ball delss Majorets i les sambes que haguera volgut vore, de segur que serien molt bones.
  Dit açò, senc tot este paràgraf avorrit, per a nosaltres fer que la gent disfrutara i ho passara bé va ser el premi més gran de tots. Gràcies a tots
  PD: el nom és per donar-li el toc secret, pero si es precís dir el nom no tindre cap problema val?=D

  • Benavent

   La veritat és per a estar-ne ben devanits, vosaltres i la resta de participants, ni s’imagina u l’esforç i el treball que poseu, també les carrosses de «paperets» que són d’allò més bufones i gracioses, i els seus protagonistes, els xiquets, són allò més preuat, tampoc vull oblidar les de «les canyes», també són una tradició ací, però si val mil voltes qualselvol cosa, per senzilla que siga però feta de les vostres mans que aquelles cavalcades que de vegades veus a qualque lloc on tot es llogat, ja no dic si damunt poseu treball i il.lusió que s’hi veu en el resultat, un calidoscopi d’art, plàstic, coreogràfic, teatral… I és que fins i tot les canyes tenien el seu nivell.

   benavent

 3. hugos tarugos

  Els hugos tarugos ens afegim als elogis que esta rebent la penya del «senyor de los anillos», possiblement la millor penya de la historia, impresionant. També domem la enhorabona a les altres penyes i carrosses participants, guanyadores i no guanyadores, per que tot això es molt relatiu.
  Volem donar constància també del desastre de organització d’enguany, esperem que s’aprenga per al futur.
  Pel que fa a la nostra penya i a la risa dels premis, volem dir que dos anys de nosaltres es burlen però tres ja no, i hem decidit que l’any que ve l’espectacle que el donen altres mes ben avinguts. Som una penya a la que sempre li ha agradat treballar, crear i divertir-se, una cosa no lleva l’altra, i nosaltres estem disposats a seguir divertint-nos però sense calfar-nos el cap, i creguem que amb este comportament dels jurats, el que perd es el poble, que acabarà amb les carrosses de feina i espectacle. Ja va passar l’any passat amb la carrossa de Astèrix i enguany amb el cavall de troia, però nosaltres ens quedem amb el reconeixement de la gent no del jurat de l’ajuntament, tots parlaven de tres penyes, en l’escrit de Paco de dalt ell mateix parla de tres, per tant, quines son les altres dos?, nosaltres vam ser quints…..

 4. Amor Guerola

  Estic en total acord amb la Penya dels Hugos, porque tots els anys hi han jurats que els perjudiquen.
  Enguany la nostra carrossa ha guanyat el primer premi, xo ens van vire en l’obligaciò de tornar el montant económic, ja que va ser vergonyós que ens donaren sols 10 euros mes que el segon, que no tenien ni la meitat de feina. Menció apart el jurat, que no es va dignar ni en aproparse a vore la nostra Dora, i que ademes van ser ells es que en les seues puntuacions donaren els diners del premi. Nosaltres en 2013, no pensem fer res, cuatre canyes i a cobrar casi lo mateix que el primer premi. Per cert, l’organització de pena i les explicaciones que ens donaren ofensives.

 5. Benavent

  És una llàstima que la “Festa de les Carrosses”, aquesta explosió d’art efímer que és la cavalcada de festes (més efímera encara que les Falles), trontolle per motius com aquestos i encara que diuen que jurat i polèmica casen bé mai serviria d’excusa. Es comprén que alguns participants se senten decebuts, més quan noten l’alé i el calor de la crítica i del públic, també que la diferència entre els primers classificats siga de 10€ s’entén com molt minsa, en la pràctica equival a atorgar uns premis honorífics amb un repartiment equitatiu de les compensacions econòmiques als guardonats.

  És positivament difícil el tema, més encara si desconeixes el seu funcionament, no hi ha una estructura ni organització fixa, posem per cas com són les comissions falleres (on les polèmiques a compte del repartiment de palets –premis- alguns anys són de categoria), també els actants varien d’any en any, les variants i criteris a considerar poden ser d’allò més diversos: bona i complicada coreografia, abillament (artesanal o llogat), posada en escena, coordinació, execució, humor i gràcia, temàtica i contingut, treball, ingeni, actualitat… A més que algunes penyes o colles porten carrossa i coreografia a la vegada, valguen d’exemple Troia i els Anells, però si construir un trenet és ja tot un ingeni! ja no dic si el tractor anara revestit de locomotora. Potser convindria consensuar les bases i premis amb els participants, ni que siga una setmana abans. També penses que s’intenta fer el millor possible.

  I arran de la polèmica, i com no podria ser d’altra manera, sempre em porta la memòria aquella altra i molt famosa polèmica, la dels setantes, la carrossa de Vicent el Peluquero de la qual ja se’n deia dies o setmanes abans de festes que pegaria el colp, i el pegà, per la seua factura i pel guardó que aconseguí, crec que el segon, el primer no, segur. Només recorde el seu remat, una gran ostra, recoberta a l’estil tradicional de paperets, crec, i potser també llums, però sobretot destacava i se’n reeixia pel seu automatisme que l’obria i tancava mostrant el seu interior, una perla, una jove quartondina, Pepica de Capdebou, vull recordar. Pensem que allò eren els setantes, principis, un món en blanc i negre, poques càmeres, i el resultat va provocar un cabreig impressionant, ni vos conte. Jo regalaria les meues accions de QD (que no són preferents i s’ho valen) perquè algú penjara una foto d’ella i em diguera l’any en concret, i és que, seriosament, sempre m’he preguntat, ja que conservar les carrosses premiades és un impossible, perquè no s’han col.leccionat –dic de manera oficial i pública- les fotografies de les carrosses premiades o més interessants, facilitant activitats com exposicions, estudis o simplement la seua publicació al Llibre de festes de l’any següent.

  benavent

  PS. Comprove senyor Director que quan entre a QD, i des de fa unes jornades, m’apareix a la pantalla un rètol textual que salta per la pantalla, amunt i avall, que em persegueix i tapa,s’ho podeu ben creure, em trau de polleguera, que no s’està quiet, cristinamón! Pensava que es tractaria d’un virus del meu ordinador, però només passa a la pàgina de QD, així que potser siga un problema tècnic que no només m’afecte a mi, de la qual cosa vos vull fer sabedor, tot i que potser siga l’edat.

  Altrament em sume als elogis i felicitacions que rebeu per tan ben portar i el bon funcionar aconseguit d’aquesta immensa “Carrossa informativa” que és QD, vosaltres sabreu l’esforç que suposa.

 6. Badenes

  La penya «Bufalibre» ha protagonizat una fantàstica actuació en les carrosses del 2012 amb la col·laboració de l’actriu i estriper Felix Benavent, i per aixó, aquesta penya demanava que ens aportaren un premi a la millor representació d’una actriu….

 7. pep benavent vidal

  jo crec que tots els premis deurien de ser per als organitzadors ! dessastrós ! peor imposible !

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics