Seleccionar página

EUREKA! : I CONCURS DIGITAL DE LA VILAREDONA

EUREKA! : I CONCURS DIGITAL DE LA VILAREDONA

EUREKA!

Ja he trobat la solució definitiva, sense pegats ni “parxes” (que parlem de la revista, no d’una “visicleta”, recordons!), dic, a d’allò que parlàvem sobre l’estat de QD, i a més li la lliure de franc senyor Romero, bé, si de cas la cosa té un èxit i avança em conformaria amb la part alíquota dels ingressos publicitaris. I, voilà! Un concurs! Sí, una cosa que tots coneixem, d’aquelles que tu preguntes i els participants responen i aquell que contesta primer i bé rep un premi, senzill! No? Això agrada la gent i a TV n’hi un fum, tota mena de concursos, a més el farem formatiu, cultural i pròxim als lectors, visitadors, miradors o voyeurs de QD, per no afegir també que cap problema no tindrà amb la moral com amb l’anterior missiva, doncs?

Jo de vosté m’ho rumiaria, pot provar, ni li costarà una aguileta. És clar que també he pensat quin serà el premi, un magnífic llibre, per començar el llibre del Reial Privilegi de la vila de Quatretonda, “magnífic treball”, gentilesa de l’ajuntament, que s’emportarà el guanyador d’una primera prova que tot seguit li fabricarem, i on tot aquell que vullga demostrarà que coneix i observa el seu poble i el seu entorn. Manament la trama del concurs diria així:

 

Ier. CONCURS DIGITAL dela VILAREDONA– 2012

(No sé si es tracta del primer concurs digital però ja sap que a tots ens agrada allò de ser els primers en el que siga)

Organitza: QD – Quatretonda Digital

Col.labora: Excm. Ajuntament de Vilaredona

PREGUNTA

Quin element falta o, ha desaparegut de la fotografia?

MOTIU

Arran de la caminata “a quatre potes” -que ja es avantatge això, director!- que va fer en dies passats al convent del Corpus de Llutxent el senyor Romero per lo camí dela Solana-Matar, ja vaig fer notar que hi ha un element, millor, n’hi havia, que no va poder retratar/observar en cap de les passades perquè malauradament va desaparéixer fa uns anys. Un element singular pertanyent al nostre patrimoni històric i cultural, gens amagat, que s’hi trobava bastant al costat del camí, en un planís de pedra vora d’un recingló que fa el barranc; de la seua situació vos posarem una fotografia, o dos, que podreu obrir a la lligassa que anirà tot just acabe la redacció de les bases del present concurs, i a partir de la qual en podreu recordar i tenir un coneixement cabal de quin era dit element en qüestió, posat i fet de la mà dels nostres avantpassats.

Ara teniu l’oportunitat, a més de fer-vos amb un “bon” regal, de demostrar que sou bastant observadors vosaltres. Participeu!

 

BASES del CONCURS

 (Avant la lettre: Si un lector ha arribat fins ací, sense estrafer ni llançar QD a la paperera de l’escriptori em sembla, Sr. Director, que també s’hi mereix un premi ja, vosaltres mateix!)

 

1-Poden participar tots els veïns i habitadors de Vilaredona.

2-També podran participar gent de fora sempre que hagen protagonitzat algun fet singular relacionat amb la nostra Vila (com per exemple obrir un concurs/enquesta sobre quina és la data que figura gravada al nostre campanar). I excepcionalment també la gent resident a Glasgow, especialment.

3-La resposta anirà acompanyada d’alguna dada identificativa dels participants, tot i que només serà publicada amb aquell nom que habitualment use a la xarxa. En cap cas es prendran en consideració les respostes que només presenten el nom mascarat, (que no s’hi podria trametre el premi, escolteu!).

4-El termini per enviar les respostes s’inicia amb la publicació d’aquestes bases per part de QD, i finalitzarà amb la seua retirada i corresponent publicació del feliç guanyador.

5-Per les propietats del premi en cap cas podrà dividir-se, tot i que a parer del jurat podran atorgar-se mencions honorífiques.

6-Si la participació fóra plana, o aquesta no encertara el mos (llegiu la solució), el jurat podrà aportar alguna pista o deixar algun rastre que endrece dita busca. En aqueix cas s’entendran com a prorrogades les presents bases.

7-Qualsevol aspecte no previst en aquestes bases serà resolt i acordat pel jurat, de formació unimembre, el dictamen del qual serà inapel.lable.

 

Vilaredona, aprés lo dia de san Martí de 2012

 ENLLAÇ DIRECTE A LA PREGUNTA DEL CONCURS : CLIKA AQUÍ !

 Respostes a unaveudequatretonda@gmail.com

 

Benavent

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by quatretondadigital (see all)

9 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Vaja per davant, que jo no he pogut saber, per mi mateixa, que és el que falta a la fotografia, però com que vaig tindre bons mestres i em van ensenyar a buscar informació, això és el que m’he posat a fer.
  He preguntat a alguna gent major i poc he pogut aclarir, però li he preguntat a un company meu que coneix el terme de Llutxent pam a pam i part del de Vilaredona i m’ha donat algunes pistes.
  No sé si ja ho puc dir ací o he d’enviar un email a QD amb la solució, però mentre espere la resposta li pregunte si allò que ha desaparegut, té a veure amb la fita dels termes.
  Ah! El meu company m’ha dit que el «premi» ens l’hem de partir, però ja li he aclarit que aquest és indivisible…Ens el rifarem (Vaja, ja estic fent com en el conte de «La Lechera»)

  I ara a per les «dixoses» lletretes!!!!

  • Benavent

   D’això es tractava, Rosa, veig que vas per nota. A mi m’agrada, com deien els avis d’abans, nadar en un llibrell i amb el martell en la mà, però en el cas del concurs present m’he tirat a la bassa sense saber si em salvava, vull dir, i abusant de la paciència del director de la revista, que aquella solució que primer arribe a les mans del «webmaster», no materialment, que ací tot es digital, ja ho sé, pel camí o passar que vullga, serà la guanyadora. Sí és correcta, clar.

   Dit això si vols publicar-la, benvinguda siga, fins i tot encara que no fóra l’element buscat ens pot il.lustrar. I la veritat siga dita que trobava la qüestió dificultosa, excepte per als caçadors de la zona. Ara m’haureu de donar uns dies, una espècie de reglament ben alt, per tal que busque una foto de dita cosa, que tindre-la la tinc, però on s’haurà «ficat»?

   PS. Sí, anem aconstumant-nos a les lletres, algun examen he repetit també, que no em fa res dir-ho, a més cada vegada ho veig més fàcil, sempre que les lletres no es posen a passejar o s’enrinxolen com els caragols.
   I gràcies per la seua solidaritat, significa molt per mi tantes vegades perdut en aquest món que diuen digital. I ara a pel televisoret!

   • Rosa Mahiques

    Aleshores podem dir que el que allí hi havia era un molló que dividia el terme de Llutxent del de Quatretonda?

 2. Benavent

  EQUILIQUA! C’est la, bones fonts les teues, i el premi. Ara hauré de complir jo amb la fotografia, que l’he trobada, sí, però amb format de diapositiva, així que he de veure de quina manera me l’actualitzen. Aviam si ens reeixim, no és fàcil.

  Parlant del molló no era aquest com la resta de fites que coneixem pel terme, més semblant a una pedra miliària, de bona presència i millor planta. Destacava! Si era un molló més antic que la resta, si tenia alguna relació amb les propietats del convent, no ho sabem. El fet però, és que ha desaparegut i «nadie sabe como ha sido». Va tindre relació una obra de conducció d’aigües que feren de la part de Llutxent en què trascolejaren tot el camí del Matar? Els indicadors del barranc de les Cucales, d’aleshores ençà, que van per terra. I dic jo si els governants en coses tocants al bé comú no s’haurien de fer un poc més de malvoler. Què vos he de dir? Però el pedrot no era d’aquells que u es posa baix del braç, podria estar baix del barranc? Caldria tornar-ho a mirar.

  PS. Ara ja no tenim el televisoret Sr. director però, me n’alegre bona cosa de la tornada dels tamagotxis a la portada, que no sap com em posa veure la meua «Copana ferrarista» al capdamunt del Llistat.

 3. Rosa Mahiques

  Ah, doncs ara tinc jo un gran «poblema». Com dividirem «el premi»?
  He de dir, que la meua font és Joan Barreres de Llutxent, que es coneix el terme com la palma de la mà.
  M’ha dit que ha estat buscant o que han trobat no sé si per casualitat o per constància uns altres mollons per l’heretat de Pere, i que han fet fotos. M’havia dit que segurament David quan elaborara la notícia ens ho comunicaria. No sé si això serà possible, però seria molt curiós.

  • Benavent

   Conec aquest molló de l’Heretat i el tinc retratat, però espere que no haja desaparegut també, pense que no, que si me n’assabente llance la fotografia al fem, que ja està bé de tenir coses mortes! Es tracta igualment d’una fita o molló de construcció singular, de forma cònica, parament gruixut i situat vora marge.

   Del que em dius del premi sí que és un problema això, sí, però el jurat “con su recto i justo proceder” decidirà, a més les bases parlen d’unes mencions honorífiques que també podrien acompanyar-se d’alguna coseta més material, perquè, dic jo que no cal posar més barreres a la cultura, que l’amic Joan té bon ànim. Tal volta, i açò que quede entre tu i jo i sobretot que no arribe a oïdes de l’alcalde, podria sisar un altre exemplar, no debades ens referim a la primera convocatòria, el primer gran concurs digital, del món mondial, vaja, que me’n vaig amunt! És a dir, que parle ja de la prova número 2, la qual pense que restarà deserta, cosa que consideraré un èxit personal tot i tractar-se d’un element d’intramurs.

   P.S. Una curiositat, aquest senyor del “sombrero”, que mira de dalt a baix, obsevant-ho tot un poc de biaixet com si estiguera recomptant-se els calerons mentre vigila “la seua redor”, qui és?

   I Vicent? On són els seus escrits a cara descoberta i en roba de batalla? On els seus textos i comentaris punyents, reflexius, dialèctics… a cara de debat? Opinions amb una mica de sal i pebre que alegren també el paladar mental. On són?

   I felicitacions amb enhorabones pel premi a l’Oriola i muller, també.

   …»La mare navero», ara no sé si el que m’han posat de mostra són lletres o números? i signes! Si ho llegiu és que me n’he sortit.

 4. Josefa Esteve

  Pepe, esta muy bien la iniciativa del concurso digital: voy ha probar suerte en el concurso.
  Yo digo que es:

  el corral de Navarro

 5. Benavent

  Com a jutge i part dir-te que l’element que no va poder veure “l’amo” d’açò, com bé van apuntar en escrits anteriors és una pedra grossa o molló singular, partidor de termes, situat en el paratge o partida de la casa dela Sénia on encara queda, tapat pels pins a la fotografia, el corral de Caramarga. És a dir que la resposta que buscàvem era la del molló.
  A tot això m’ha sorprés que apuntares “el corral de Navarro” com a possible solució, no sé, em sembla que és un topònim que avui en dia no ha de conéixer molta gent ja, tret de caçadors, hereters i altra gent de malviure, entre d’altres motius perquè sense el nom de referència, és a dir, sense l’existència física del corral que ha donat nom a la partida, és més difícil de mantenir el nom, tot i que com tu demostres s’hi conserva.
  I com és una promesa, en uns dies, i quan puguen fer-me la diapositiva a format més corrent ús penjaré una foto.

  I ara a per la mostra, que aquesta és fàcil, llarga això sí, però fàcil

 6. Josefa Esteve

  Vuelvo ha intentar a concursar aunque es muy difícil:

  Yo diría que es Pla de Penya, Paraje situado un poco mas arriba del Collet de l»Aire y de la otra banda, la casa del Tio Honorio, en el paraje también nombrado, Racó de Cacaueros

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics