Seleccionar página

“DE LES MEUES MANS HA DE MORIR”

“DE LES MEUES MANS HA DE MORIR”

Tal i com estava previst i programat, hem assistit aquesta vesprada a la presentació d’un altre llibre de la col·lecció de la bq : es tracta de “De les meues mans ha de morir…!” del  prolífic historiador quartondí Frederic Oriola i Velló. Dues espases de primera línia han conduit l’acte : Rafael Benavent -director de la bq– i el propi autor del llibre.

Com era d’esperar no  ens han defraudat. Ens han fet un breu extracte del llibre,a més d’una aproximació social    , política i econòmica del temps històric del treball  i ens havera agradat haver-lo llegit d’antuvi per poder fer-li preguntes a l’autor. Malgrat tot, les intervencions dels assistents han sigut molt interessants i enriquidores així com les contestacions. Entre els intervinents, historiadors, professors i amants de la cultura vertebraren l’acte i aportaren nous matisos i perspectives.

Una vessant més del devenir històric d’aquest poble ha quedat enregistrada per a gaudir-la, conservar-la, recordar-la i estudiar-la gràcies al treball i a l’amor que pel seu poble senten i manifesten els protagonistes de la vesprada. En viu i en directe. Amb estils propis i alhora diferents,  han  lograt que la nostra atenció estigués ocupada en les seues paraules i ensenyaments.

Events com aquest caldria promocionar-los més. Estudiar idees, formes i estratègies per a que la gent es concienciara de la necessitat d’assistir,participar i augmentar el “magatzem de dades” del nostre cervell. Un bon medidor del nivell cultural de les societats potser siga també l’afluència a actes culturals d’alt contingut.I la veritat siga dita, cada vegada que vaig a events com aquest trobo a faltar a molta gent. A moltíssima. I més aquí.

Vesprada amena i enriquidora. Ara que ja tenim el llibre  podrem disfrutar llegint històries de la Història  del nostre poble. El nostre suport i felicitació a la bq, al seu director i als autors .

Ai ! eixa misteleta! Un clàssic dels aplecs culturals d’este poble. Nodrit l’esperit, la misteleta ajuda a templar el cos i a aclarir les idees. I eixes coques, complement exacte del líquid element.

 

The following two tabs change content below.
Benavent
  • Facebook
  • Facebook

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent
  • Facebook
  • Facebook

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics