Seleccionar página

NOTA DE PREMSA DE L’AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE QUATRETONDA

NOTA DE PREMSA DE L’AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE QUATRETONDA

 

NOTA DE PREMSA

Els socialistes consideren “innecesari” obtenir un superàvit que sobrepassa en 12.000 euros el deute viu “quan la ciutadania necessita eixos diners”

Els socialistes proposen destinar estos diners a crear un Pla d’Ocupació i que de cara a 2014 es baixen els impostos i es recupere l’agent de policia eliminat

QUATRETONDA liquida el pressupost de 2012 amb un superàvit de 480.000 euros a costa de reduir plantilla i augmentar la recaptació.

El portaveu del PSPV-PSOE de Quatretonda, David Mahiques, ha qualificat de “excessiu, innecessari i injustificable” el superàvit de 480.000 euros amb que l’Ajuntament de la localitat ha liquidat el pressupost de 2012. Mahiques, que ha recordat que el deute viu del municipi amb els bancs és de sols 468.000 euros, ha qualificat l’obtenció d’aquest superàvit de “una errada que perjudica a la ciutadania, a la que l’Alcalde José Luis Oltra (PP) s’ha negat a baixar els impostos i a la que perjudica amb mesures com la reducció de la plantilla municipal”, explicava.

Mahiques ha recordat que l’última revisió cadastral realitzada al municipi ha permès augmentar significativament la recaptació, “però, tot i que es podia gràcies a la bona situació econòmica heretada de l’anterior govern, Oltra no sols no baixa els impostos més enllà d’un irrisori 0’02 en l’IBI, sinó que entra de ple en la moda de les retallades que existeix al seu partit, no ja no cobrint les places dels treballadors jubilats, sinó prescindint d’altres com el tercer agent de policia local amb que comptàvem al municipi”, explicava.

Davant d’aquest “desgavell econòmic”, el grup socialista va a proposar que el superàvit obtingut “s’utilitze de la millor manera possible, que ara no és altra que ajudar a les famílies de Quatretonda que estan patir el drama de la desocupació”. Per això plantegen la creació d’un Pla d’Ocupació per a que es contracte als aturats de llarga durada rotativament, per tal que realitzen obres públiques durant el present exercici econòmic de 2013. A més a més, de cara a l’any vinent, es reclama una significativa reducció dels impostos “ja que no té sentit que l’ajuntament tinga superàvit i la gent pague tant com paga”. Els socialistes reclamen també que es torne a contractar un tercer agent de policia local, “ja que la seguretat ciutadana és important, i no entenem per què sense tenir necessitat de reduir la vigilància Oltra i el PP han optat per esta retallada”.

Deficients condicions per a l’atenció sanitària

Per altra banda, des del PSPV-PSOE de Quatretonda ha plantejat també que l’Ajuntament treballe per a la millora de les condicions de l’atenció sanitària al municipi. En aquest sentit, David Mahiques ha assenyalat que “a Quatretonda tenim un centre sanitari amb més de 30 anys, que ocupa 210 m2 totalment insuficients per als dos metges i per als pacients, ja que per no tenir no tenen ni separació d’espais”. Mahiques recorda que els socialistes comptaven en l’anterior legislatura amb un plànol acceptat per la Direcció General d’Atenció Primària per ubicar un Centre de Salut a l’antiga guarderia, que ara esta buida i disposa de més de 700 m2, “i que seria un espai perfecte”. En vista que la Generalitat Valenciana es nega a finançar esta millora, “demanem al Govern Municipal que prenga cartes en l’assumpte, si és necessari realitzant alguna aportació econòmica, ja que estem parlant d’un servei bàsic per a les persones”, destacava el portaveu dels socialistes.

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by Pepe (see all)

4 Comentarios

 1. Jose Luis Oltra

  TORNE A REPETIR, David, que per més repetir una mentida no es fa veritat. Ja hem rebaixat l’IBI un poc, i continuarem baixant-lo. Tu demanes una baixada, però tu vas permetre que es pujara dues vegades en l’anterior legislatura. Primer del 0,55 al 0,65 i després en la revisió cadastral.
  Qualificar un superàvit «d’excessiu, innecessari i injustificable» crec que és una barbaritat. Si la resta d’administracions ho feren igual, ja s’haguera acabat la crisi.
  Pareix mentida que un alcalde que arriba a un Ajuntament amb 40.000 € de romanent de tresoreria positiu i en dos anys deixa eixe romanent en -260.000 €(negatiu), la qual cosa vol dir que ha malgastat en dos anys 300.000 € més dels que tenia per a gastar, ara s’atrevisca a donar receptes econòmiques.
  No hem reduït plantilla, tan sols hem desengreixat l’administració local, eliminant un càrrec de confiança, així com aquells que no eren necessaris. Torne a dir que si la resta d’administracions ho feren així, l’economia aniria d’una altra manera.
  Tornes a insistir en «la bona situació econòmica heretada de l’anterior govern», però en esta revista ja has dit que tenieu problemes per a pagar, i portàveu un retard d’almenys 8 mesos. En que quedem? No pots afirmar una cosa i la contrària.
  No hem prescindit de cap policia, està de comissió de servei per desig propi, no l’hem tirat. I l’assumpte de desengreixar l’Administració ja l’he mencionat.
  Estic bocabadat de llegir que l’actual situació econòmica de l’Ajuntament de Quatretonda és un «desgavell econòmic».Hem pagat les factures fins el 28 de juny. Tu, quan eres Alcalde, ho portaves igual? Ah no!»Tenies problemes per a pagar dins del termini».
  Seriosament, planteges allò de fer obres publiques? Tu no eres qui es queixava de les «obres faraòniques». Les obres publiques es faran, tranquil, però no a càrrec del pressupost municipal. L’Administració no té que ser una font per a crear ocupació, ja hi ha prou persones cobrant d’ella.
  Sobre el centre de salut, tens raó, és una runa. Però ara la pregunta és: «fem una aportació municipal» per eixe hipotètic nou centre de salut? Amb la qual cosa no podem baixar els impostos, sinó més bé tal vegada pujar-los? O més bé aconseguim que ho pague l’administració autonòmica? Perquè el projecte que portàveu de fer eixe centre en l’antiga guarderia està desautoritzat per les urnes.
  Anem a contar una història, si bé procuraré ara si «retallar» al màxim. En la visita del President Fabra, jo el vaig portar a vore el nostre centre de salut. Al moment, ell es va comprometre a que Conselleria es faria càrrec de construir un Centre NOU de Salut a Quatretonda, sempre que es fera a la pròxima legislatura. Un centre nou, en un lloc nou, amb zona de jardí, amb zona per aparcar cotxes i ampul•làcies, ben comunicat. No un refregit de l’antiga guarderia. Al dia següent, em cridaren de la Conselleria per a dir-me que, com tenia un compromís amb el President, quin dia volia anar a una entrevista.
  Tres dies després estava reunit amb la secretària Autonòmica, que confirmava el compromís del President, i posàvem la maquinaria en marxa. És cert que també li vaig demanar que eixe nou centre de salut de Quatretonda centralitzara també les guàrdies de cap de setmana, però ella va deixar eixe tema en l’aire, dient-me que això ho decidiríem quan arribara el moment de construir-lo.
  Fa uns mesos, els sanitaris locals, que estàn perfectament informats i col.laboren amb tot aquest procés, al produir-se el relleu del Conseller, van sugerir la conveniència de demanar una entrevista amb el nou equip. Es va produir i es confirmaren, un per un, els compromisos adquirits amb l’anterior equip.
  Per a mi està tot clar, ja he explicat varies vegades el mateix, encara que se que per a tu no serà prou. Ara, tal vegada, abans de donar més consells sobre l’economia municipal, caldria que tu ens explicares la gestió econòmica tan “brillant” que vas dur a terme durant els teus dos anys de govern.

  Responder
 2. David Mahiques Alberola

  A tots els lectors de QD, els demane disculpes per no haver respost abans al comentari de l’alcalde. Les ocupacions habituals en mi i altres que són pròpies de l’estiu junt a problemes familiars m’han fet retardar la meu resposta. A més recordar, no tinc dedicació exclusiva a l’ajuntament.
  L’alcalde està intentant com a defensa, acusar a l’ajuntament anterior d’una mala gestió econòmica.
  HO TORNE A TORNAR A REPETIR, a partir de l’any 2009 especialment els ajuntaments van entrar en una situació econòmica complicada per una disminució d’ingressos. Nosaltres varem fer dues coses: Primera, fer una revisió cadastral que la varem aprovar immediatament va prendre possessió l’anterior ajuntament com una manera de millorar els ingressos, i també de justícia perquè no tots pagaven per igual. I segona, seguir la política de “no allargar el peu més que la flassà”, perquè la falta d’ingressos podia portar a una situació difícil. I això és summament complicat perquè la gent demana unes necessitats que no sempre pots resoldre ni donar resposta com cal.
  Açò pot entendre-ho qualsevol. Demostració d’això és el quadre este, tret d’un escrit fet pels socialistes del Castelló de Rugat.
  Este quadre indica el diners que els ajuntament van presentar al govern recentment com a deutes d’impagats a proveïdors per poder endeutar-se per pagar-ho.
  POBLE DEUTE PLA DE
  PROVEÏDORS HABIATANS DEUTE PER
  HABITANT
  BENIGANIM 2.300.000 € 6500 353,85 €
  CASTELLO DE RUGAT 1.443.467,56 € 2.388 604,47€
  LA POBLA DEL DUC 800.000 € 2.540 340,96€
  QUATRETONDA 175.000 € 2.470 70,85€

  El cas de la Pobla del Duc, segons l’alcalde actual encara és més greu perquè finalment s’han quedat les deutes a proveïdors per damunt del milió d’Euros. Estos tres pobles han estat governats pel PP durant prou anys. M’agradaria saber que diria l’alcalde si el nostre cas fora paregut al de castelló de Rugat, per exemple.
  Este quadro comparatiu és molt il•lustratiu del que dic.

  I TORNE A TORNAR A REPETIR, l’actual ajuntament s’ha trobat amb una gestió econòmica correcta dins de les dificultats econòmiques del moment i gràcies a això té un superàvit tan desorbitant. A base de recaptar més, tindre un nivell d’endeutament baix i tirar gent al carrer o no cobrir el llocs de treball.
  Diu l’alcalde una altra paraula que suposa més sua que hi ha que desengreixar l’administració, vaja un eufemisme per dir tirar gent al carrer i contractar a gent amb salaris baixos: becaris que fan la feina de treballadors a més baix sou. Bé que done exemple, i a l’any que ve en fer el pressupost, que no cobre. Aixina desengreixà més l’administració i hi haurà encara més superàvit. I que conste que no ens pareix mal que l’alcalde cobre.

  No és cert que si tots tingueren un superàvit tan desorbitant com el de Quatretonda no hi hauria crisi. La crisi econòmica no és pel que hem gastat en un passat, sinó perquè ara la gent no gasta. I sí l’administració no fa de motor econòmic no hi haurà creixement econòmic. I això és el que passa en l’actualitat. Ara hi ha que fer obres públiques, i això no vol, dir obres faraòniques. Justetet això ho dui vostè que és del PP i són els del PP, un exemple de malgastar i robar els diners públics en eventos, obres desproporcionades i despropòsits similars.
  També ara és el moment que l’administració pose en marxa plans d’ocupació, que contracte gent que estiga en paro. I al mateix temps, també, que els ajuntaments amb un superàvit tan DESORBITANT com el de Quatretonda, redueixquen els impostos tot el que puguen.

  Respecte al centre Sanitari, dir que mentre estiga governant el PP en la generalitat no es farà. Ni el de Quatretonda ni el de cap poble. Desprès de guanyades les passades eleccions, la generalitat va dir que no anava a fer-se cap centre nou, i això que portaven un retard d’almenys quatre o cinc anys respecte al que tenien previst. Per això li han dic que ara no pot ser. D’així quatre anys. Una manera de passar el temps i quan vinguen eleccions prometre algo que no es farà.
  Ho dic, només el centre de salut es farà en Quatretonda i en altres pobles si hi ha un nou govern en la generalitat.
  Però, hi ha un altra cosa, on es farà el nou centre de salut en Quatretonda. Al menys el terreny el tindrà que aportar l’ajuntament. On vol fer-se un centre de salut amb jardí? Això si que sona a obra faraònica.
  El centre de salut que hi havia dissenyat i aprovat sobre el solar de l’antiga guarderia, no era una adequació de la guarderia. Tot això desapareixia i s’agarrava tot inclòs el patí i es feia un de nou. També hi havia accés per a ambulàncie. El projecte s’havia fet amb les correccions d’atenció primària. I es va parar per què no hi havia manera de finançar-lo. Ara si que podem, amb el majors ingressos de l’ajuntament i si la diputació es capaç de donar 150.000 € per tapar el carrer del raspall, pues també per fer un nou centre de salut, que al cap i a la fi és tan important com tapar el carrer del raspall. I a més, el centre de salut es quedava de les dimensions adequades i de fàcil accessibilitat per als veïns i també de fàcil accessibilitat per a ambulàncies.
  Però la pregunta és, on pensa ubicar eixe nou centre de salut amb jardí i demes floritures?
  Una darrera pregunta. Vostè va dir en la campanya electoral passada que Quatretonda tenia un deute de 800.000 €. Ens pot dir com a tret eixa quantitat? D’on ix això?

  Responder
  • Rosa Mahiques

   Respecte al centre de salut, crec que és més important l’atenció que reben els veîns que el lloc on la reben (sent éste també important).

   No caldria lluitar per tenir ací un metge les 24 hores al dia i no haver de desplaçar-se a Llutxnet? La gent que no te cotxe ha d’anar buscant qui el porte. Sempre hi ha fills, nores, nets…però seria més important tenir l’assistència sanitària al nostre poble. Com tota la vida.

   Responder
 3. JUAN BENAVENT BENAVENT

  feicitar al senyor batle (alcalde) i al seu agent PL (policia local 46837887) per la regul.lació tant perfecta del tránsit del poble per a ENSENYARMOS a conviure cumplint i fent cumplir la llei, per supost, SENSE AFAN RECAUDATORI

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics