Seleccionar página

QUATRETONDA I LA FESTA DEL CARRER NOU.

QUATRETONDA I LA FESTA DEL CARRER NOU.

Tots els pobles marquen els temps i les hores amb litúrgies de diferents formes i estils, servint-se quasi sempre d´una barreja d´elements propis de cada lloc. Vinc a dir que la FESTA DEL CARRER NOU marca cada any el naixement de temps nous i la mort de tot lo vell, gelat i tenebrós pel que significa l´hivern.Al nostre poble es representa l´escena en un marc incomparable i amb tots els ingredients dels quals feia referència més amunt:el religiós,el ºfolklòric-festiu, amb música, balls, i sobretot, i que no falte,bones viandes dins del que es pot considerar com a primer sopar a l´aire lliure de la temporada: “els soparets al carrer nou”.

Darrere queda una època tancada,íntima,secreta, arropida, on la gent al voltant del foc dormita,sommia i entre “becaeta i becaeta”pensa o reflexiona sobre coses grans o menudes del devenir quotidià.Davant s´obri un nou món ple de llum intensíssima, quasi interminable,temps de collites, de fer comptes, de festa i de germanor com a prefaci a la mare de totes les festes del nostre poble: ELS BOUS DE SANT PERE.

Tot i així, “LA FESTA DEL CARRER NOU” és un esclat de colors,olors i sabors amb records del pas del temps, on la gent d´aquest poble manifesta el millor que pot el seu tribut a les forces primaverals i el seu entusiasme davant temps d´esperances,treballs,esbarjos, per preparar-se al repte del nou cicle vital.Fins cert punt, aquest cant de la vida a la vida ens anima cada any a l´alegria i al despertar; a eixir al carrer i compartir tot el que en aquest espai lliure es pot compartir.El carrer és l ´àgora i el foro d´altres temps.El carrer és una de les poques delícies que encara ens queden als pobletans.

Tot i que als últims anys la festa ha perdut cert “glamour” i força per diverses circumstàncies,aquesta està suficientment arrelada com per a poder sorgir com una altra ave fenix i regalar-nos bons presents per al nostres sentits.Podréim dir que la Festa del Carrer nou és el prel.ludi de la simfonia eterna dels sentits per a la vida.

 
The following two tabs change content below.
quatretondadigital

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital

Latest posts by quatretondadigital (see all)

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS