Seleccionar página

EL PATRIMONI HISTÒRIC DE LLUTXENT

EL PATRIMONI HISTÒRIC DE LLUTXENT

Un dia molt complet i un retrobament de la història i en la història. LLutxent un poble que compta amb un patrimoni extraordinari. Els Próxita, el seu Castell-Palau. Les seues històries i les pedres que xafaren i els acolliren ara ens parlen als visitants des del testimoni de la pervivència-permanència. Poemes entre murs i pedres que parlen i es riuen del temps.Els llutxentins ja poden estar orgullosos d’haver ressussitat aquest edifici, fa poc era 9 vivendes, avuí un espill on cadria que es miraren alguns pobles del voltant. Un monestir tornat a la vida amb intel·ligència, treball i valor.Al llarg del temps, passà de mans en mans.Fins i tot un mossén d’Oliva el va comprar amb somnis els quals no foren realitat mai. Fou de tot.Els sants corporals i les burretes. I ara esplèndid. I encara li queda. I el xalet-ermita-casona de la Verge de la Consolació i els seus taulells.I aquella bandera republicana mig amagada-mimetitzada en la cúpula. I l’erudit Alfons Roig : mossén. pintor,historiador,poeta i un enamorat de LLutxent. Com nosaltres hem quedat al contempalr la riquesa que amaga aquest poble i la perícia-intel·ligència de conservar-la per al gaudi dels mortals.Felicitacions a tots aquells que han lluitat tan honorablement pel seu patrimoni i ho han aconseguit…d’altra manera, segurament aquestes meravelles les estariem plorant sobre velles fotografies.

The following two tabs change content below.
quatretondadigital

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS

Follow Us

Share This