Select Page

EL PATRIMONI HISTÒRIC DE LLUTXENT El riquíssim patrimoni històric de LLutxent s'ha de conéixer.Des dels Próxita al Monestir passant per l'ermita de la verge de la Consolació.Un completíssim reportatge que no et pots perdre.

<span class="entry-title-primary">EL PATRIMONI HISTÒRIC DE LLUTXENT</span> <span class="entry-subtitle">El riquíssim patrimoni històric de LLutxent s'ha de conéixer.Des dels Próxita al Monestir passant per l'ermita de la verge de la Consolació.Un completíssim reportatge que no et pots perdre.</span>

Un dia molt complet i un retrobament de la història i en la història. LLutxent un poble que compta amb un patrimoni extraordinari. Els Próxita, el seu Castell-Palau. Les seues històries i les pedres que xafaren i els acolliren ara ens parlen als visitants des del testimoni de la pervivència-permanència. Poemes entre murs i pedres que parlen i es riuen del temps.Els llutxentins ja poden estar orgullosos d’haver ressussitat aquest edifici, fa poc era 9 vivendes, avuí un espill on cadria que es miraren alguns pobles del voltant. Un monestir tornat a la vida amb intel·ligència, treball i valor.Al llarg del temps, passà de mans en mans.Fins i tot un mossén d’Oliva el va comprar amb somnis els quals no foren realitat mai. Fou de tot.Els sants corporals i les burretes. I ara esplèndid. I encara li queda. I el xalet-ermita-casona de la Verge de la Consolació i els seus taulells.I aquella bandera republicana mig amagada-mimetitzada en la cúpula. I l’erudit Alfons Roig : mossén. pintor,historiador,poeta i un enamorat de LLutxent. Com nosaltres hem quedat al contempalr la riquesa que amaga aquest poble i la perícia-intel·ligència de conservar-la per al gaudi dels mortals.Felicitacions a tots aquells que han lluitat tan honorablement pel seu patrimoni i ho han aconseguit…d’altra manera, segurament aquestes meravelles les estariem plorant sobre velles fotografies.

The following two tabs change content below.
quatretondadigital

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CERCA I TRIA

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

OPINADORS

 • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

RSS MOLA… “LA MOLA”

 • Celebrat el 33é Aplec dels Alberola Benavent d'Estruc. 29 octubre, 2017
  El 22 d'octubre de 2017 es renovà la tradició i, com cada any, se celebrà l'Aplec anual dels Alberola Benavent d'Estruc.  Enguany ha estat la mateixa Quatretonda, la terra nadiua de la saga, la que ha acollit la celebració. La serra de Quatretonda, amb el Benicadell i la Mariola a l'horitzó. Muntanyes caminades i treballades […]
  Bonaventura Baidal.
 • Sin título 22 octubre, 2017
  BREAKING NEWS:Jordi Oltra Benavent, membre de l'il.luminat llinatge dels Alberola Benavent d'Estruc, s'ha proclamat campió del món de curses descalcistes.La prova es va celebrar diumenge 22 d'octubre de 2017 a la bonica localitat costanera valenciana d'Orpesa -la Plana Alta.
  Bonaventura Baidal.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!