Select Page

PAPELES SUELTOS DE ANIVERSARIOS DE LA VILA DE QUATRETONDA : 1 DE 2 —-“Aquella loteria de Diciembre de 1987….”

PAPELES SUELTOS DE ANIVERSARIOS DE LA VILA DE QUATRETONDA : 1 DE 2 —-“Aquella loteria de Diciembre de 1987….”

PAPELES SUELTOS DE ANIVERSARIOS DE LA VILA DE QUATRETONDA :
1 DE 2 —-“Aquella loteria de Diciembre de 1987….”

Loteria IV Centenari_I

El pasado 29 de Octubre, Rafa, en su articulo “D´aquest 21 d´octubre” hacia alusión a que de seguro un servidor tendria en casa copias de todos los actos celebrados en nuestro pueblo sobre  “el dia de la vila” desde el 400 aniversario (1987).
Pero nada más lejos de la realidad, pues únicamente tengo un “cajón–desastre” con diversos folletos de actos culturales de Quatretonda de los últimos 30 años, pero, lamentablemente, me faltan muchisimos.
Quizás, como el propio Rafa “dejó caer” en otro de sus articulos, alguien del Ayuntamiento deberia de haber guardado en el archivo municipal al menos una copia de todos los folletos y publicaciones sobre nuestro pueblo que se han ido haciendo, pero personalmente, lo desconozco.
Por ejemplo, y centrandonos en cosas hechas para conmemorar el 400 aniversario, se editó una autentica rareza hace 28 navidades: una serie de loteria (“IV  CENTENARI DE LA VILA DE QUATRETONDA —1587=1987”), del que aqui teneis una muestra gráfica por si la mayoria de los que leais ésto no os guardasteis en su dia ninguna copia.
Seguiremos con más papeles de aniversarios el próximo mes.

Jesús  Tarrasó  Espí

Loteria IV Centenari_II Loteria IV Centenari_III

The following two tabs change content below.
Jesus Tarrasso

Jesus Tarrasso

Jesús Tarrassó. És un bon rastreador de biblioteques i arxius.Especialitzat en genealogia quartondina familiar ens informa amb treballs curiosos i interessants. És habitual a aquestes pàgines.

3 Comments

 1. Pepe

  Tots els pobles deurien tenir per llei un axiver municipal i un digne lloc per guardar, conservar i vetlar per tots els papeloris generats per la cosa pública.Però això és somiar i elucubrar…Només quatre particulars guarden alguna cosa, les quals coses aniran prompte o tard al fem.

  Responder
 2. Rosa Mahiques

  I quant que m’agradaria tindre o almenys poder vore, la col·lecció de butlletins informatius municipals (B.I.M) dels primers anys de la democràcia.
  Seria destjable que estiguessin a algun lloc per poder-los consultar, igual que les dues revistes digitals amb les que compta el poble, que deurien d’estar a un lloc virtual o real que no depenguera d’un particular, ja que si estes persones decideixen tancar-les, posem per cas, es perdria una part xicoteta, però important de la història del nostre poble.
  I aquell que avisa…

  Responder
 3. Benavent

  Eres un ferrabràs!

  Però si no tens cap trumfo amagat en aquesta ocasió jo em faré les de la darrera ja que com podràs comprovar porte per a la grossa, i no cal explicar per què, el Bastot i l’Ou, és a dir una participació amb la seua matriu i el dècim, tot segellat!

  Açò s’hi va poder fer gràcies a la “professionalitat” de Fedrico, el de les Vaques, que va fer el possible per aconseguir els números festejats, un d’ells i com pots vore comprat o bescanviat a l’administració núm.1 de Vinaròs, l’altre segellat a l’administració “casa de la Malena” núm. 1 de Quatretonda.

  Venuda sense farda i amb una edició atractiva que responia a una commemoració singular, la veritat és que les paperetes van durar menys que l’aigua en cistella. Potser, fins i tot, haguera quedat bé emmarcadet, no? Potser també n’hi ha per ací molt de tocat del bolet, i això passa.

  Responder

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CERCA I TRIA

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS