cistella

La cistelleta arriba cada any a Quatretonda a formar part de la intimitat més sagrada i de la litúrgia màgica quan l’hivern comença a despertar-se i el desembre es fa curt i obscur. El foc calfa i comença a expandir colors i olors. I sabors ! I llur flama ens deixa empanats amb pensaments perduts entre nostàlgia i nostàlgia. Entre records i records. En aquest cel-recer particular la veu del uelo trenca el silenci:

-Calleu !

-No heu sentit ?

Els corets dels menuts de la casa comencen a bategar disparant el ritme cardíac i una cursa imparable cap aquell raconet  darrere d’alguna porta anuncia l’arribada misteriosa i furtiva d’un misteriós visitant .

La cistelleta !

La cistelleta acull uns quants caramels. És l’anunci premonitori que les coses van bé. Que estem portant-nos  i comportant-nos com cal. Si continuem així…els senyors reis seran generosos enguay!

Durant una temporada, fins l’arribada de l’epifania, qualsevol soroll delatarà una sospita. Els detectors infantils estaran més actius que mai. Ni un respir  s’escaparà del seu atent interés !

Mentrestant, una cançoneta trencarà de tant en tant el silenci:

Tirorí, tirorí !

senyor rei, ja estic ací!

la palla i les garrofes

 per al seu rossí !

i les coses bones

per a mí !

 

A partir d’aquest moment, les anades i tornades a la cistelleta seran constants. Imparables. Els ulls dels infants brillaran cada dia més. I ens contagiaran innocència. I esperança ! I potser ens ajuden a comprendre que per a ser feliços  amb pocs ingredients  i molt d’amor  serà més que suficient.

pepe romero-nieva

The following two tabs change content below.
Pepe

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.