Seleccionar página

A XÀTIVA SI QUE ES POT, A QUATRETONDA NO…PER QUÈ ?

A XÀTIVA SI QUE ES POT, A QUATRETONDA NO…PER QUÈ ?

compulses_xativa

Passava aquest matí per «L’Alameda» de Xàtiva i a l’altura de l’ Ajuntament un munt de gent feia cua per a compulsar documents necessaris per a tramitar sol·licituds d’inscripció en borses de treball públic. He vist gent jove de Quatretonda que també estava esperant torn a la  cua.

-Hola, què feu?

-No res, que hem vingut a compulsar uns documents… i com a Quatretonda no compulsen…

-Em deixeu que fotografie el segell compulsador d’aquesta administració xativina?

-Clar, home…i publica-ho a QD a veure si alguna vegada fan cas i no ens fan perdre el temps,els diners,la paciència i les formes…i pregunta per què a l’Ajuntament de Xàtiva es pot i al poble de Quatretonda no es pot fer una simple i senzilla compulsa!

-Ho faré. Ho he fet moltes vegades. I el silenci ha sigut la resposta d’uns i d’altres. Deu haver alguna raó forta i misteriosa per a que ni tan sols s’hagen dignat a contestar i a donar explicacions, encara que de cara a la galeria tot són projectes,i grans events i són incapaços de facilitar al poble un tràmit tan senzill com és els servei de compulses.

-Doncs a Xàtiva no és l’unic poble on es poden fer compulses, als pobles del voltant si que en fan de compulses...

-Diran a Quatretonda que no són competents, que no ho poden fer, que la llei els ho impedeix…

-XEEEEEEEEEEEEEE, quina casualitat, només a Quatretonda no en fan de compulses…ja,ja,ja!…i ara, una de «vaqueros».

I aquesta ha sigut la conversa. La veritat que és una pena haver de desplaçar-se, perdre temps,diners i també categoria. És clar que alguna raó poderosa hi ha. Pot ser algun dia es sabrà. O no. La qüestió  i la realitat és la que és. Per què ?

Jo sempre pense en les compulses, eixe xicotet detall, quan la verborrea grandiloqüent emana dels responsables . I pense. I el silenci com a resposta.

 

The following two tabs change content below.
Pepe

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe

Latest posts by Pepe (see all)

12 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Clar que n’hi ha una una raó!!
  Diuen que «donde hay patrón no manda marinero» i a Quatretonda tenim l’excepció que confirma la regla.
  Molta verborrea tenen tots, pp, psoe i compromís però poca gana de servir al poble en coses tan xicotetes com aquesta i que damunt no costa diners.
  Que Déu els ho pague.

  Responder
  • Pepe

   «Ahí mas dao, Estanislao ! » Ni un duro, ni un cèntim…i no volen! No tindran temps !

   Responder
   • Andreu

    Fa doa anys ho tenien prohibit pel notari hui no ho se

    Responder
    • Pepe

     Un notari no pot prohibir. Els notaris estan per a una altra cosa que per a prohibir.Algun dia es sabrà per què a tots els pobles del voltants,(Xàtiva,La Pobla del Duc, LLutxent…Picassent) els ajuntaments compulsen documents i al nostre poble ens neguen el dret.És un misteri que més prompte que tard es resoldrà. I totes les bones persones que han patit aquesta injusta i arbitrària mesura negativa i perjudicial podran demanar responsabilitats a qui corresponga.Estan fent-nos fer molts viatges al veïns…estan fent-nos perdre molt de temps…i estan donant-nos molts mals de cap. Total per posar un segell a uns papers. Això és servir als veïns? A la fi, el temps deixa a cadascú al lloc que li correspon.
     A mi també em digueren i contaren la mateixa “bola” però no va «colar». El dia d’abans m’havien compulsalt documents sense problema.Misteris de la vida. Misteris que més prompte que tard cadrà resoldre.

     Responder
     • Rosa Mahiques

      Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar.
      Si el papa Rus ha caigut…qualsevol altre mortal també ho pot fer, i no parle sols de polítics.
      Eixos notaris que prohibeixen donar serveis als contribuients, que per cert, són els que els paguem els sous i sobresous i beques, que vagen “apreparant-se”.

      I tinc proves de que fa menys de dos anys s’han fet compulses en eixe ajuntament, aixó sí, si aquell que les havia de fer tenia voluntat d’alçar-se de la cadira per agafar el segell i segellar la fotocòpia, per tant, no crec que eixa prohibició siga real.
      I si ho és, que ens presenten el document on el notari «dona fe» de que prohibeix fer compulses i ens ho creurem.

    • Jose L. Oltra

     El que jo vaig explicar, tant a Andreu com a Pepe, es que les compulses depenen del Secretari de l’Ajuntament. El Col•legi de Notaris ha advertit als de Secretaris que no poden compulsar, i que si ho fan els poden denunciar. Jo he conegut a tres Secretaris diferents, i els tres han estat d’acord en esta qüestió. Si en va fer i no porta la firma del Secretari eixa compulsa «no es valida», i podria ser impugnada davant d’un Tribunal.

     Però be, ara hi ha altre equip de Govern. Pot ser que ells si que ho puguen resoldre.

     Ara be, pareix que en Llutxent i Beniganim no compulsen, i en la Pobla del Duc ho cobren.

     Responder
     • Pepe

      A Gandia, a Xàtiva, a Oliva, a Picassent…en tots eixos llocs i molts més… si que compulsen. Tot és qüestio d’esperit de servici i de bona voluntat.A Picassent, l’alcalde va emetre un decret regularitzant… les compulses i no passa res. Si una cosa tan senzilla, fàcil i sense cost no la podeu fer…estem aviats. Tota la gent hem d’anar a un altre poble perque al nostre no ens fan cas.Això dóna molta pena i impotència.

      De tota manera, els serveis jurídics de la Generalitat alguna explicació hauran de donar. No es pot compulsar a uns pobles i a altres no. Els secretaris estan per a servir al poble i als ciutadans i no per a fer-los la vida difícil. Ja està prou complicada.

      AH! totes les compulses són signades pel funcionari de torn.No precisament pel senyor secretari. I no passa res. Seguir al peu de la lletra la llei ens abocaria a una revisió dura, cruel i sense sentit de totes les actuacions.

     • Rosa Mahiques

      Ah ! És que els notaris volen que anem a la notaria a fer una simple compulsa d’una fotocòpia d’un titol per exemple que serveis per a presentar-se a unes oposicions?

      És que el secretari de Xàtiva és més atrevit que el de Quatretonda i li agrada jugar-se el lloc i els diners? Jo crec que no.

      ÉS que l’alcaldia de Picassent que va emetre un decret per regular les compulses són uns atrevits?

      Si és cert que una compulsa que no estiga feta per un notari és il·legal i es pot impugnar davant d’un tribunal, que vagen preparant jutges i sales per jutjar, perquè el 99’99% de les compulses no estan fetes per cap notari, és més, ni tan sols per cap secretari d’ajuntament.
      Fins i tot alguns secretaris d’escoles fan compulses si és que són de documents per a conselleria d’educació (d’altres tipus no ho sé cert)

      I com que no tenim prou judicialitzada la vida en general, ara un poquet més, per a donar feina als jutges. Perquè podem afirmar que estem vivint en una completa il·legalitat.

 2. Jose L. Oltra

  Jo ja he donat la informació que tinc, la qual cosa crec que es la meua obligació. A partir d’este punt, feu el que cregueu convenient.

  Responder
 3. Rosa Mahiques

  Redefinitivamente…els administrats de la real administració de la burocracia burocràtica de esta pobreta «España» som uns abusons.

  La «santa i reial» administració, emet uns documents que en l’era de les noves teconogies deurien d’estar a tots els llocs (recorde que la santa «hacienda somos todos» ens controla fins les aspirines que prenem al dia i ho saben tot de nosaltres, la qual cosa indica que sí que poden tenir els paperets a tots els llocs) i no demanar-nos fotocòpies ni compulsades ni sense compulsar, però que com continuen demanat-les, acudim a un organisme superoficial a que ens solventen el problema i, allí trobem al senyor o senyora que diu que això no és la seua competència perquè no sé quina abogada diu que no es pot fer o no es deu fer perquè excedeix les competències i, que anem a la notaria que a raó d’un euro cinquanta el full per davant i uno cinquanta per darrere, ens cotegen, compulsen o li fan una floreta al paperet que necessitem per a la santa i reial adinistració.

  Pregunte: On ha d’anar el ciutadà, que per altra banda és qui paga a tot el funcionariat, a fer les compulses? A l’ajuntament de Madrid? Al de Xàtiva? On?…Ah clar! no ho he de preguntar perquè això és problema de qui necessite el paperet compulsat. Jo de moment, a pagar i callar. Però de com encara no m’han tapat la boca, que tot arribarà, ho dic i ho diré… i despotricaré tot el que em done la gana. I despotricant em quedaré.

  Responder
 4. Pepe

  Més sobre compulses…

  Aquí us deixe, com a simple mostra del que és facilitar la vida als ciutadans, un DECRET de l’alcaldia de PICASSENT, quant a les compulses. Pregunte : es podria fer el mateix a Quatretonda? Qui em pot contestar?

  Decreto de alcaldia regulador del tramite de compulsa de documentos.pdf by QuatretondaDigital

  Al seu dia es varen copiar unes bases de Rivas-VaciaMadrid per a afavorir a uns pocs. Ara es podria «copiar» aquest decret per a beneficiar a TOTS els veïns.

  Responder

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS

Follow Us

Share This