Select Page

El “Cant dels Motets”

El “Cant dels Motets”

El “Cant dels Motets“, el qual es canta tots els Divendres Sants al nostre poble i en diferents actes, sempre m´ha cridat l´atenció. No sé el que diu la lletra. Encara no he esbrinat si és en llatí, en valencià, en castellà…però mira per on, crec que el missatge m´arriba, no se si pel context, per la música, per la melodia o pel moment. Algun dia m´interessaré. Ignore si aquests cants són propis d´aquí o genèrics a l´església universal. Des que vaig escoltar aquests cants, sempre m´ha vingut a la memòria per associació de melodía, els cants del Misteri d´Elx i igualment m´han sobrecollit les desgarrades veus semblants a plors que a mena de gemecs van darrere d´eixa mare desconsolada i desfeta pel dolor. La nostra gratitud a aquest grup de cantors (dipositaris i guardians d´una santa tradició, per això vénen a ser com a “guardians de l´anell o del Sant Grial”) que cada any mantenen viva aquesta tradició tan nostra, gràcies a la qual encara és possible- en viu i en directe- poder recrear els nostres sentits cada Divendres Sant , i Déu vullga que per molts anys. Si algú vol afegir alguna informació més completa al respecte…avant ! En principi, aquí us deixe un vídeo cassolà d´aquest Divendres Sant de l´any del Senyor de 2011. Un Divendres Sant boirós pel matí, assolellat al cor del dia fins i tot amb calor i amb “tronà” a poqueta nit la qual ha fet perillar la processó d´aquest dia.

PS Després d´haver escrit aquesta crònica, he vist a Carmen Peiró, una de les cantores i m´ha informat que els cants són en llatí,  i han arribat a Quatretonda possiblement des de La Pobla del Duc.

***

The following two tabs change content below.
Pepe

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CERCA I TRIA

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

OPINADORS

 • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

RSS MOLA… “LA MOLA”

 • Celebrat el 33é Aplec dels Alberola Benavent d'Estruc. 29 octubre, 2017
  El 22 d'octubre de 2017 es renovà la tradició i, com cada any, se celebrà l'Aplec anual dels Alberola Benavent d'Estruc.  Enguany ha estat la mateixa Quatretonda, la terra nadiua de la saga, la que ha acollit la celebració. La serra de Quatretonda, amb el Benicadell i la Mariola a l'horitzó. Muntanyes caminades i treballades […]
  Bonaventura Baidal.
 • Sin título 22 octubre, 2017
  BREAKING NEWS:Jordi Oltra Benavent, membre de l'il.luminat llinatge dels Alberola Benavent d'Estruc, s'ha proclamat campió del món de curses descalcistes.La prova es va celebrar diumenge 22 d'octubre de 2017 a la bonica localitat costanera valenciana d'Orpesa -la Plana Alta.
  Bonaventura Baidal.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!