Seleccionar página

PANAMÀ : GRAN RESERVA DE PARDALS…

PANAMÀ : GRAN RESERVA DE PARDALS…

 

buitres1
  • Facebook

Un fum d’aquestes aus rapinyaires van a pondre a aquest niu. Sens dubte un niu més dels milers i milers del planeta. A aquestos paradisos van voltors, àquiles reials,corbs, polits reials,estruços, garces,còndors, mussol Perlado, Àguila Azor Africana,  Còndor Andino,  xoriguer Australià,  Esparver d’Swainson,  xoriguer petit,  xot Pacífic, òliba Comú,  alcotán Europeu,  falcó Maori,  àguila Cafre,  falcó Gerifalte,  xot Chóbila,  falcó Comú,  Aus Rapinyaires – Aguila, Cóndor Reial,  Mussol Reial d’Euràsia,  xoriguer Ojiblanco,  àguila Audaç,  àguila Reial,  Mussol de Cau,  Esparver,  Àguila Imperial Ibèrica,  falcó Mexicà,  falcó Borni,  falcó tagarote,  Esmerla,  Àguila Imperial Occidental ,  BúhoBúho filipí, Secretari falcó,  Sacre falcó Pelegrí,  Voltor de cara lobulada,  Mussol de Blewitt,  mussol Pechirrojo, mussol Corniblanco,  chuncho, falcó cama-roig, voltor Comú,  àguila cuabarrada,  Mussol Reial de Bengala, Siguapa, voltor Reial,  Aguila, Mussol Nival,  Falcó de la reina,  mussol Campestre,  àguila Pescadora, mussol Mínim Xoriguer de les Illes Maurici, Mussol de Fraser, alcotan Australià, falcó Berigora, Xoriguer de Madagascar,  xoriguer Zorruno, Astor Comú, mussol Acorallado, mussol Europeu, Lechuzón Orejudo, Àguila Astor cuabarrada, mussol Manchado, mussol Guatemalenc, Mussol de Jungla… 

…Tots ells tenen un denominador comú: que estan farcits de calerons opacs i ja no saben on pondre-los. Són tots pardalots rapinyaires. Cap cadernera, cap teuladí, cap canari, cap verderol, cap pit-roig, cap passerell…

Hi ha rapinyaires de totes les sensibilitats i aficions : de sang blava, de sang futbolera, de sang política, de sang nacional, de sang nacionalista, de sang cineasta, de sang financera, de sang empresarial, de sang cantaora, de sang pictòrica, de sang dictatorial, de sang nobel, de sang museística, de sang presidencial i tota una gama de sangs de «butxaca plena i opaca» que de segur aniran sortint.

De moment, encara no s’ha trobat cap pardal de sang a l’atur, de sang assalariada-faenera o de sang currant. Aquestos paradisos estan vedats per a aquestes aus.

Mentrestant, res res ens pot ja sorprendre. Les aus rapinyaires de paradís en paradís, continuaran amb la posta estacional i amb els seus periples migratoris : tot un planeta on triar…amb diners…torrons!

 

The following two tabs change content below.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by Pepe (see all)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics