Seleccionar página

EN LA CASELLA D’EIXIDA, “bq” UNA BIBLIOTECA DOBLE

EN LA CASELLA D’EIXIDA, “bq” UNA BIBLIOTECA DOBLE

Carta oberta:

EN LA CASELLA D’EIXIDA, “bq” UNA BIBLIOTECA DOBLE

  • Facebook
O una biblioteca amb dos potes, perquè des d’ara endavant la “bq”, la biblioteca quatretondenca, llibrets col.leccionables, va de la mà de la Biblioteca Pública Municipal n’Estanislau Alberola, fent allò que féiem de sempre, llibres de temàtica local.

Darrere d’aquest projecte, i com fins ara, està la casa Gran, l’Ajuntament, suspesa com ha estat d’uns anys cap ací la col.laboració d’una altra entitat local, arran de “la crisi” -que s’endugué tantes coses- i amb la qual començàrem el projecte allà per l’any 91.

Però el millor i més singular de tot aquest projecte són els seus subscriptors, vostés en definitiva, la base a partir de la qual bastim l’edifici, és a dir publiquem i a la vegada adquirim uns treballs, tots valga la pena a dir, independentment que uns llibres ens poden agradar, o interessar més que no altres. És en aquest sentit que el projecte bq és una empresa coral, feta entre tots, sense oblidar-nos-en, i perquè no dir-ho, que les subscrpcions és allò més “costós”, i no parlem en termes econòmics, o no només. però que compensa amb escreix.

I és per aquest caràcter, afegit a la seua finalitat de servei públic, que les nostres publicacions han comptat i comptaran amb preus populars, els més ajustat possible, i més encara han de ser-ho per als nostres subscriptors ja que, ploga o neve, reserven tots els títols publicats, val a dir que tindran un preu menor al de la compra d’un llibre solt.

Altrament, i en col.laboració amb les entitats patrocinadores i col.laboradores, Ajuntament i Biblioteca com hem dit, estudiarem la possibilitat d’imprimir en alguna de les publicacions de forma adequada i escaient, el llistat (solament nom i cognoms) dels nostres subscriptors (prèvia informació).

Tenim nous i interessants projectes, ja se n’ha parlat a la carta enviada als subscriptors, treballs que ens permetran conéixer detalls i formes de vida dels nostres veïns d’entre segles (XIX i XX) a través de cròniques publicades a la premsa, la vida del poble a partir de l’estudi de la història d’un dels seus carrers més significatius o, la vida d’un dels seus personatges particulars que ha deixat la seua petjada en el nostre esdevenir.

No voldríem acabar, tot s’ha de dir, les dificultats passades aquests darrers temps, anys ja, d’ençà que publicàrem el darrer llibre, primer de la col.lecció “Reial Privilegi”, important, no em cansaré de repetir-ho, per quant significatiu i històric va ser aconseguir com un poble conquistava el seu terme i la seua realitat material després d’haver aconseguit l’existència jurídica arran d’obtenir l’esmentat privilegi.

Però tota aquesta digressió no lleva perquè la realitat és que hem perdut les subscripcions, tota la base de dades que teníem ha quedat fora de joc, també les remeses fetes i endreçades per a cobrar el llibre ara citat (3 €, tot un regal que ens vàrem fer, podem dir), remeses de cobrament que ja teníem en disquet digital que finalment no seria acceptat, canvis en l’organigrama Cooperativa (on teníem la base) i la Caixa, (on no hem deixat d’obtenir l’ajut i consell del personal), canvis legals també com el d’allò dels “Ibans”, que encara entenc menys… un caramull de coses que ja no sé ni per on començar perquè, i a les postres, des de la Coordinació només contemplàvem no obrir, de cap de les maneres, un nou procés de subscripcions. A la fi només puc assegurar i fer-me responsable de les meues errades, és el que sé del cert de tot açò.

Finalment, com ja sabeu hem retornat a la casella de sortida, així que s’ha obert de nou aquest procés subscriptor, aquesta segona etapa, gràcies com ja hem dit a la col.laboració i empenta de la direcció i personal de la Biblioteca Pública i al manteniment del compromís de l’Ajuntament, un compromís, s’ha de recalcar, amb el qual sempre hem comptat, adés i ara, des que iniciàrem la senda en companyia vostra des d’aquell 1991. Gràcies

Coordinació.
rbenavent

The following two tabs change content below.
Benavent
  • Facebook
  • Facebook

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent
  • Facebook
  • Facebook

Latest posts by Benavent (see all)

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics