Seleccionar página

IMPRESSIONS D’UN FORASTER QUAN ENTRA AL POBLE PEL PONENT

IMPRESSIONS D’UN FORASTER QUAN ENTRA AL POBLE PEL PONENT
Impressions d’un foraster quan entra al poble pel ponent

Han tardat… però han arribat a hora de posar-li el seu nom: “ALMAZARA”, que no està mal, de què, el que està mal és el que no està, perquè no sembla que siga ni de la Vall d’Albaida ni Cooperativa Valenciana; i les tradicions són bones, “más de dos mil años de tradición olivarera”, si servixen per a guanyar diners, per fer-los guanyar als seus socis i agricultors, que per a això treballen i s’esforcen tot l’any, faça calor o fred.

I per a què servix aleshores una llengua que no servix per a vendre allò que fa més de dos mil anys produïm, llengua inferior, que només ens fa sentir persones amb discapacitat lingüística, inferiors, llengua només d’ús habitual entre els indígenes, inútil, diguem-ho clar.

Crec que s’ho podien pensar bé i millor, i utilitzar per al rètol i la informació comercial les dues llengües, no fa mal ningú i a sobre ens fa més iguals, més eficients i operatius per al negoci de què parlem, definitivament, hauríem de retolar almenys en bilingüe: castellà i anglés.

benavent

The following two tabs change content below.
Benavent

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.
Benavent

Latest posts by Benavent (see all)

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS