Seleccionar página

GRAN ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

GRAN ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

Objectiu aconseguit i augmentat. L’entrada de Moros i Cristians d’aquesta vesprada ha sigut espectacular. Els comentaris de la gent assistent així ho testifiquen. Quatretonda s’ha omplit de música,color, joventut i alegria. Des del 25é aniversari de la Lira no havíem vist espectacle semblant. Per ser quasi la primera vegada, la coordinació ha sigut molt bona. La plasticitat mágnífica.I la música, de 10, com sempre. Pensem que aquesta celebració res ha d’envejar a les dels pobles del voltant.

La frescoreta avançava al ritme de la nit…però la calor humana ha guanyat una altra vegada i hem disfrutat d’una vesprada memorable. Així s’ha trencat la monotonia amb la magnífica trilogia festera. Aquesta tardor ha sigut especial, diferent. I els fets ens demostren que va ser una sàvia decisió traslladar-les.

Quant a l’itinerari establert es podria resumir en un recorregut ben pensat i treballat. En veure arribar als seguicis a les portes de la Plaça del Campanar com un esclat d’energia alhora solemne i desenfrenada…els cors dels protagonistes i del públic, en simbiosi perfecta, bategaven a bon ritme en sentir els  compasos  de la música bandística. L’emoció, en alça, començava a estabilitzar-se més enllà de la tribuna, donant pas ja amb més solemnitat, a l’assossec pel Carrer Nou, atibacat de gent,llum i vida.I aplaudiments. Ja a les escoles velles el sentit d’haver complit molt bé el deure, es veia a les cares de satisfacció dels exèrcits, esperant enhorabones merescudes i el desitjat descans del guerrer.

Els exèrcits han desfilant mostrant tot el seu esplendor. Els seus acers, brillants, enlluernen i desafien amb noblesa i majestuositat. En perfecte ordre.Amb sintaxi pacífica. No han vingut a la guerra. Han vingut a la festa. Els tambors no ho són de guerra. Clamen amb força fent una crida al sentit comú. Un territori, uns carrers compartits i sense fronteres, oberts a tothom. Exèrcits heterogenis. Diversos. Convexos.

Quan tot acaba ,les desfilades han deixat deserts els carrers. Orfes d’alegria. Una buidor que només el record d’unes vivències magnífiques podran fer del succedani esperant que la història puga repetir-se a l’any vinent.

 

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
  • Facebook
  • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics