Seleccionar página

PEL CARRER FELIP I…(anotacions a corre-cuita)


Avuí fa fred.a 4ºC a les 8 del matí.Mentre passetge i observe em ve al cap allò de «tres personas distintas y un sólo Dios verdadero» .Ho vinc a dir per les distintes nomenclatures que vesteixen aquest carrer al llarg de tot el recorregut, cosa curiosa i que tindrà la seua explicació. El denominador comú de totes elles siga el nom popular : «darrere cases».A la fi, el poble, poques vegades s’enganya. Germanies,Felip I,Hernán Cortés…tots tres noms històrics amb distintes trajectòries i projeccions.

El carrer serà dels més llargs (400 mts.), si tenim en compte la unitat física i oblidem les diferents nomenclatures en el temps i en l’espai .De traçat rectilini. D’entre les construccions,destaca l’Antiga Guarderia, avuí Espai Jove. El taller de Paquito li dona vida i alegria.Totes elles, cases edificades al passat segle.En algun rètol es pot llegir alguna menció als llavadors, avuí només en la memòria.

The following two tabs change content below.
Pepe

Pepe

El professor Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quasl observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe

Latest posts by Pepe (see all)

1 comentario

 1. Rosa Mahiques

  Podem afegir que a este carrer també hi havia una «escola de cagons» on actualment viu el tio Vicente de «Barro» , on vaig tindre l’honor d’anar uns quants mesos i les seues mestres eren la tia Conxeta «grillete» i una dona que vivia en el carrer mig que li deien Maria.

  Un poc més tard, els «almacents» de Fernando Calorí i el dels Esportiners van donar molta vida al carrer, ja que les dones de mig poble anaven a treballar el raïm; i a les hores d’entrada i eixida el carrer semblava «La gran via»

  Un altre «negoci» que va funcionar va ser la distribuidora de llet Puleva, que tots els dies, o quasi tots, descarregava un trailer de palets en casa Bellveret. Això van ser els inicis de la Distribuidora que tenen actualment a Xàtiva.

  Com a divertiment teniem tots els dimarts i divendres l’assaig d’una de les orquestres de moda de l’època, que tenien el local a casa Enrique Bateta.

  Temps era temps d’un carrer que va tindre molta vida.

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

Google Analytics