Seleccionar página

PELS CARRERS ESCOLES/CREU ROJA

ANOTACIONS A CORRE-CUITA

Continuem amb dos noms per a una unitat estructural-viària, encara que us he de confessar que el nom de «Les Escoles» no l’he vist en cap lloc a excepció de la nomenclatura cadastral. Són carrers amples,nous i amb solars intercalats entre les cases. Les escoles ocupen bona part d’una de les parts laterals del carrer del seu nom conjuntament amb el parc d’ Enric Valor, llarg i estret, amb encant propi.La gran varietat de plantes enriqueix el lloc.L’estil de les escoles, modern i rar, sembla un hivernacle, un túnel o alguna cosa futurista…amb la coberta metàl·lica i llarg com un dia sense pa.El color blau de l’edifici li dona status.

Les cases d’aquests carrers són construccions noves , boniques i amb bona arquitectura.És clar que pertanyen «a les afores» del poble, on ha sigut possible donar amplària i facilitats constructives.Des del carrer «Les Escoles» amb l’encreuament amb els carrer «Els Furs», es pot veure un cartellet de fusta a la tanca de l’edifici escolar, tot indicant el camí cap a la Font Vella.Una molt bona iniciativa.

6 total views, 3 views today

The following two tabs change content below.
quatretondadigital

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

1 comentario

  1. Benavent

    Però, sabem si «de les Escoles» és un nom oficial, o simplement respon a l’ús, és a dir, talment una creació popular que respon a un motiu clar, com sempre s’havien posat els noms de carrer o de les partides?

    Altrament, i mirant el recull d’imatges te n’adones que no és el mateix, o no exactament, carrer «Creu Roja» que carrer «de la Creu Roja» i és que les llengües per allò dels àmbits d’ús presenten un format més estàndard o formal que sol coincidir amb un ús escrit, com és el cas dels rètols i plaques de noms de carrer i un altre de més col.loquial, de la parla, que és més informal de manera que en la denominació dels noms de carrer solen desaparéixer alguns elements com són articles i preposicions, cosa que no hauria de passar quan parlem de les plaques o llegendes oficials.

    El resultat és aquest, carrer Creu Roja, o de la Creu Roja, ens entenem sí, però no és exactament igual.

    Responder

Deixa les teues opinions...

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

CERCA I TRIA

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

  • Cargando...

MARXA al CRIST de Juan E. Benavent

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ELS MÉS VISITATS