Seleccionar página

PELS CARRERS ESCOLES/CREU ROJA

ANOTACIONS A CORRE-CUITA

Continuem amb dos noms per a una unitat estructural-viària, encara que us he de confessar que el nom de «Les Escoles» no l’he vist en cap lloc a excepció de la nomenclatura cadastral. Són carrers amples,nous i amb solars intercalats entre les cases. Les escoles ocupen bona part d’una de les parts laterals del carrer del seu nom conjuntament amb el parc d’ Enric Valor, llarg i estret, amb encant propi.La gran varietat de plantes enriqueix el lloc.L’estil de les escoles, modern i rar, sembla un hivernacle, un túnel o alguna cosa futurista…amb la coberta metàl·lica i llarg com un dia sense pa.El color blau de l’edifici li dona status.

Les cases d’aquests carrers són construccions noves , boniques i amb bona arquitectura.És clar que pertanyen «a les afores» del poble, on ha sigut possible donar amplària i facilitats constructives.Des del carrer «Les Escoles» amb l’encreuament amb els carrer «Els Furs», es pot veure un cartellet de fusta a la tanca de l’edifici escolar, tot indicant el camí cap a la Font Vella.Una molt bona iniciativa.

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.
quatretondadigital
 • Facebook
 • Facebook

Latest posts by quatretondadigital (see all)

1 comentario

 1. Benavent

  Però, sabem si «de les Escoles» és un nom oficial, o simplement respon a l’ús, és a dir, talment una creació popular que respon a un motiu clar, com sempre s’havien posat els noms de carrer o de les partides?

  Altrament, i mirant el recull d’imatges te n’adones que no és el mateix, o no exactament, carrer «Creu Roja» que carrer «de la Creu Roja» i és que les llengües per allò dels àmbits d’ús presenten un format més estàndard o formal que sol coincidir amb un ús escrit, com és el cas dels rètols i plaques de noms de carrer i un altre de més col.loquial, de la parla, que és més informal de manera que en la denominació dels noms de carrer solen desaparéixer alguns elements com són articles i preposicions, cosa que no hauria de passar quan parlem de les plaques o llegendes oficials.

  El resultat és aquest, carrer Creu Roja, o de la Creu Roja, ens entenem sí, però no és exactament igual.

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

ISSN QD

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

 

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

OPINADORS

 • Cargando...

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics